Dat het belangrijk is dat de licentienemers van Microsoft goed bekend staan bij het publiek (en ontwikkelaars!), mag geen geheim zijn. Een Finse studie laat zienm dat het zeer waarschijnlijk is dat Windows Phone in 2013 wel eens als eerste in Finland het populairste mobiele besturingssysteem van ontwikkelaars binnen een land kan worden… dankzij Nokia.

Finnen zijn helemaal Nokia-gek, en ook de Finse economie leunt sterk op handel tussen Finse bedrijven zelf. Zo hebben Finse bedrijven bijna nooit BlackBerry-toestellen als standaard smartphones voor hun werknemers, maar is het altijd zo goed als zeker dat er Nokia's worden uitgedeeld. Gezien het feit dat Symbian een stap terug heeft gedaan, opent dit perspectieven voor Windows Phone.

Uit een studie van 449 ondervraagde mensen door Aalto University blijkt, dat in 2013 het wel eens zo kan zijn dat Windows Phone met 34% van het marktaandeel aan ontwikkelaars Android (33%) en iOS (24%) achter zich kan laten, juist doordat Nokia's populariteit waarschijnlijk onvermindert doorgaat onder de Finnen. Hiermee kan Finland dan het eerste land zijn waarbij Windows Phone het grootste mobiele platform wordt.

Uiteraard is Finland een druppel op de gloeiende plaat, en wil Microsoft dat Windows Phone overal ter wereld, en in thuisland VS waar de meeste innovaties qua apps en toepassingen worden bedacht, de grootste wordt. Maar laat Nokia het juist historisch moeilijk hebben gehad in de VS…

-update- ZDNet bericht over de mogelijke interesse van ontwikkelaars, en niet zozeer over het marktaandeel bij consumenten van de verschillende platformen. De berichtgeving is daarop aangepast.

via: ZDNet

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.