We zijn ze al bijna weer vergeten, maar nog steeds worden er smartphones gemaakt met slider-functie of de oude bekende klaptelefoon. Deze functionaliteit wordt door andere besturingssystemen niet ondersteunt en Mozilla gaat hier handig op inspelen door de aankomende nieuwe versie van FireFox OS te voorzien van deze mogelijkheid. Hiervoor gaat de softwaremaker een samenwerking aan met smartphonefabrikant LG.

Toekomst

Dat Mozilla verder in de toekomst kan kijken is misschien niet zo vreemd. De fabrikant werkt immers nauw samen met fabrikanten en probeert ook op deze manier hun mobiele besturingssysteem op de markt te brengen. Volgens de softwaremaker kunnen wij volgend jaar ook weer nieuwe smartphones verwachten met compleet nieuwe designs en opzet. De terugkeer van de slider of de klaptelefoon lijkt hiermee aanstaande te zijn en hier wil Mozilla handig gebruik van maken door hun software, dus FireFox OS, alvast hierop voor te bereiden. Aankondigingen of geruchten over nieuwe telefoons zijn er nog niet, maar de samenwerking met LG doet wel vermoeden dat deze eigenzinnige fabrikant zijn zinnen op een ander design heeft gezet.

Nieuwe partners

Met FireFox OS lijkt het voor de wind te gaan. Het besturingssysteem heeft al een intensieve samenwerking met Alcatel die op zijn beurt ook weer een nieuwe smartphone heeft gepresenteerd onder de naam Klif. Het toestel zal helaas niet naar Nederland komen, maar inmiddels is ook LG de samenwerking aangegaan en ook telecomproviders zoals KDDI, Telefonica en Verizon hebben inmiddels een handtekening gezet onder de samenwerking. Hiermee lijkt FireFox OS langzaam aan marktaandeel te winnen op de moordende markt van besturingssystemen.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

No Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *