Met deze Compact Flash type 1 kaart kun je op je Pocket PC ook naar de radio luisteren.

Er is reeds veel mogelijk met de Pocket PC en het is dan ook niet vreemd dat je de Pocket PC ook als radio kan gebruiken. Middels deze Compact Flash kaart is het makkelijk om je Pocket PC uit te rusten met een FM radio zender. Als je veel onderweg bent dan kan dit een handig alternatief zijn voor de MP3’s die je waarschijnlijk ook al regelmatig zal beluisteren op je Pocket PC.

De CF kaart

Specificaties van de CF radio kaart:

 • CF(Compact Flash) type I
 • FM Stereo Radio output: (88MHz – 108MHz )
 • PLL Synthesized ontvanger

Over de kaart valt op zich weinig te melden, hij ziet er prima uit en voelt stevig aan. Er zit aan voorkant een rood ledje dat aangeeft dat de radio aan staat. Aan de bovenkant zit de aansluiting voor de hoofdtelefoon die ook wordt meegeleverd. Ook het installeren van de meegeleverde driver is geen probleem en de software werkt probleemloos. Gelet op de compacte driver (0,6 MB) wordt deze dan ook op een diskette meegeleverd in plaats van de gebruikelijke CD.

De meegeleverde koptelefoon heeft een goed geluid, ik heb hem vergeleken met mijn Sennheiser koptelefoon en daar is het geluid wel iets beter van maar die heeft ook een prijs van ongeveer 30 EURO.


Instellingsmogelijkheden

De kaart is erg makkelijk in gebruik en heeft voornamelijk een aantal basisfuncties:

 • Pwr button om de applicatie of te sluiten
 • Button om het scherm uit te schakelen terwijl je wel nog radio kan luisteren (z)
 • Manual en Automatic optie om zenders te zoeken
 • Volume slider
 • Mute button om het geluid snel uit te schakelen
 • Voorkeurszender kunnen worden opgeslagen (in totaal 18)

Er zouden wel iets meer functies op hebben mogen zitten en wat ik ook mis is het automatisch weergeven van de namen van de radiozenders of andere opties die je veel tegenkomt bij radio’s zoals automatische file-informatie.

Aangezien het belangrijk is om te weten hoe lang je nu in de praktijk naar de radio kunt luisteren heb ik dit eens getest in een soort worst case scenario.
Om de gebruiksduur te testen heb ik de CF radio namelijk ingeschakeld met Full backlight en dan kun je ongeveer 5 uur radio luisteren op een iPAQ 3970. Dit valt dus zeker niet tegen en daarnaast is er ook een optie aanwezig om de radio te gebruiken terwijl de backlight uitgeschakeld is. Hiermee moet je makkelijk tot 10 uur naar de radio kunnen luisteren.

Verder is de ontvangst redelijk tot goed. De zenders zoals Radio 1, 2, 3 en 4 zijn goed te ontvangen waarbij je wel een duidelijk verschil merkt als je binnen gebruik maakt van de radio of dit buiten doet. Ook lokale zenders zijn goed te ontvangen maar bijvoorbeeld Radio 538 krijg ik maar niet goed door en Skyradio soms weer slecht en soms weer goed. Om te bekijken of dit niet zou kunnen liggen aan de locatie waar ik me bevind heb ik de FM201 ook in de auto gebruikt, hier merk je wel dat soms er een iets beter signaal is maar niet goed genoeg om prettig te luisteren. De radio heeft dus blijkbaar een echt sterk signaal nodig om een goede ontvangst te hebben.

Plussen

 • Gebruik heeft bijna geen effect op de batterij
 • Redelijk compact en makkelijk in het gebruik
 • Redelijk tot goede ontvangst ook als je ergens binnen bent

Minnen

 • Geen optie om radio te luisteren via de speaker van je Pocket PC
 • Geen verdere instellingsmogelijkheden zoals andere knoppen, kleuren of indeling
 • Geen automatische aanduiding van de naam van de zender en ook andere functies zoals file-informatie zijn niet aanwezig

Conclusie

De FM201 Compact Flash radio heeft een redelijke prijs en doet wat je mag verwachten. De ontvangst is goed indien het de zenders betreft met een sterk signaal maar is duidelijk minder bij zenders zoals Radio538 of Skyradio. Het geluid van de meegeleverde koptelefoon is prima om radio mee te luisteren. Dus mocht je al langer de wens hebben om naast je Pocket PC ook een radio te kunnen gebruiken dan zul je hier goed mee uit de voeten kunnen.

Gegevens

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

1 reactie

 1. 11 september 2017 op 12:45 — Beantwoorden

  beste ik heb een ipaq pocket pc zou graag geheugen karten hier voor wilen kopen
  groeten frand

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *