Het is vrijwel zeker dat Samsung later dit jaar de Galaxy A-lijn uitbreidt met de metalen phablet Galaxy A8. Deze zou ook een vingerafdrukscanner bezitten. Het gerucht dat de telefoon alleen in China gelanceerd is wellicht onzin: ook Europa wordt genoemd. 

Dit jaar naar Nederland?

De geruchten over de Galaxy A8 zijn niet nieuw (vlak na het MWC in Barcelona lekte er al het één en ander uit), maar het is natuurlijk wel leuk om te vermelden dat er geruchten zijn over een Europese release naast een Aziatische release.

Dat schrijft SamMobile, niet de minste als het om betrouwbaarheid van geruchten gaat. Er zijn nog geen data bekend over de release van het toestel, maar de verwachting is dat we het toestel dit jaar nog in Nederland kunnen verwachten.

De eerste toestellen van de Galaxy A-serie verschenen vorig jaar. De reeks bestaat uit de Galaxy Alpha, A7, A5 en A3. Deze telefoons worden gekenmerkt door een metalen behuizing. Met de serie wil Samsung degelijke hardware met een aantrekkelijk design aanbieden.

Vermeende specificaties

Wat betreft de nieuwe toestellen in deze reeks zou de Galaxy A8 de show moeten stelen. Zo zou dit toestel het grootste scherm krijgen (want phablet): een 5,7 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels.  Ook zou de A8 worden voorzien van een vingerafdrukscanner.

Wat betreft de chipset wordt gesproken over een octa-core 64-bits Snapdragon 615-processor met 2 gigabyte werkgeheugen. Op de achterkant zou een 16-megapixelcamera geplaatst zijn en voorop zouden we een 5-megapixel frontcamera aantreffen.

De accu wordt in één zin met 3.050 mAh genoemd en zo uit de doos zou het toestel draaien op Android 5.0 Lollipop met Samsung’s TouchWiz-interface eroverheen. In totaal zou het toestel 5,9 millimeter dik worden. Ook 4G-ondersteuning is aan de orde.

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *