Ondanks eerdere bewoordingen van Samsung’s kant zou de Galaxy Note 5 alsnog een Europese release krijgen. Daarbij zou het toestel 3 gigabyte werkgeheugen krijgen in plaats van 4 gigabyte zoals in Amerika. Dat schrijft Telefoonabonnement.nl.

Eventuele release

De Galaxy Note 5 werd twee weken terug tegelijk met de Galaxy S6 Edge+ gepresenteerd. Daarbij werd duidelijk gemaakt dat de Galaxy Note 5 geen Europese release zou krijgen, omdat Europeanen nu niet echt styluspennen gebruiken voor hun smartphones. Ook zou Samsung niet willen dat het toestel op de Europese markt gaat concurreren met de Galaxy S6 Edge+.

Eerder lekten er documenten uit van douanes en certificaatverstrekkers zoals Bluetooth INC. Daarbij ontstond het vermoeden dat er alsnog een Europese release volgt. Ook begint een uitgelekte benchmark nog grotere vragen op te roepen.

Letter F

Achter het serienummer van de Galaxy Note 5 is namelijk een F geplaatst. Deze letter plaatst Samsung vaak achter Europese toestellen. Op Geekbench is een benchmark gevonden met het serienummer van de Note 5, inclusief de F: SM-N920F.

Een opvallende zaak daarbij is het feit dat er slechts 2698 MB (wat neerkomt op 3 gigabyte werkgeheugen) beschikbaar is voor dit toestel. In Amerika heeft het toestel 4 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Volgens dit Koreaanse nieuwsmedium zou het toestel verkrijgbaar zijn voor 450 euro, meer dan honderd euro goedkoper dan de Galaxy Note 4. Daar zetten we voorlopig onze vraagtekens nog bij.

Bron: Telefoonabonnement.nl

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *