Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

De Nintendo Switch met een OLED-scherm is op dit moment voor zover bekend bij geen enkele grote Nederlandse webshop te verkrijgen. Bij een aantal fysieke winkels kun je met een beetje geluk nog wel een Nintendo Switch halen, maar ook hier gaan de voorraden er snel doorheen.

Zodra er weer een beetje voorraad is, worden de achterstallige orders verwerkt en als er dan nog wat over is, zijn die ook binnen no time weer uitverkocht. Zoals bijvoorbeeld bij de winkels van GameMania kun je de console zelfs niet eens meer reserveren en wordt er geen wachtlijst bijgehouden.

Overzicht winkels, prijzen en beschikbaarheid van de Nintendo Switch

 • Game Mania – 349 euro – Uitverkocht
 • Nedgame – 359 euro – Uitverkocht
 • Bol.com – 374,44 euro – Uitverkocht
 • AllYourGames – 379,95 euro Uitverkocht
 • Intertoys – 359,99 euro – Uitverkocht
 • MediaMarkt  – 434,99 euro – Inclusief Metroid en accessoires – Uitverkocht
 • MediaMarkt – 434,99 euro – Inclusief Zelda en accessoires – Uitverkocht
 • Amazon.nl – Nog niet beschikbaar
 • Amazon.de – 369,53 euro – Uitverkocht
 • Amazon.fr- 349,99 euro – Uitverkocht
 • Coolblue – 399 euro – Uitverkocht
 • BCC – 349 euro – Uitverkocht

De Nintendo Switch OLED is in 2021 uitgekomen en is de nieuwste versie van de Switch-serie. Het verschil met de voorganger is het grotere OLED beeldscherm. Daarnaast heeft het dock een netwerkaansluiting en is hij te verkrijgen in andere kleuren.

Welke Nintendo Switch is beter?

Deze vraag is vrij simpel te beantwoorden. Wil je namelijk op een TV gamen, dan valt de Nintendo Switch Life al af. Wil je op TV en handheld spelen en is geld geen probleem, dan koop je een Nintendo Switch OLED.

Waarom de Nintendo Switch OLED kopen?

Je kiest voor deze versie als je de allerbeste handheld gaming ervaring wilt hebben die er momenteel verkrijgbaar is. Het nieuwste model is in principe redelijk gelijk aan de Nintendo Switch 2019, echter heeft het een 720p OLED scherm. Dit zie je dan ook direct. Ook heeft het dock een kleine upgrade gehad en heeft het een netwerkaansluiting erbij gekregen.

Je moet een Nintendo Switch OLED kopen als:

 • Je op jouw televisie wilt gaan gamen.
 • Je het beste gaming ervaringen wilt.
 • Als je ook handheld gaat gamen.
 • Als geld geen (al te groot) probleem voor je is.

Welke games moet ik kopen voor de Nintendo Switch?

Je koopt natuurlijk een Nintendo Switch om al die leuke Nintendo-spellen te kunnen spelen. Nintendo heeft namelijk een rijke geschiedenis en vele beroemde franchises. Denk bijvoorbeeld aan Mario, Donkey Kong, Jump Man en Link, maar er zijn nog veel meer leuke games die je moet proberen.

Nintendo Switch Online (NSO)

Het leuke aan de Nintendo Switch is dat je ook online kunt gamen. Echter heb je hier wel een abonnement voor nodig, NSO, ofwel Nintendo Switch Online, heet dat abonnement. Maar dit is niet het enige wat je ermee kunt doen, je hebt namelijk ook toegang tot cloud saves voor je games die opgeslagen moeten worden en kun je SNES, NES games spelen. Ook kun je kiezen voor het uitbreidingspakket, hierbij kun je ook nog Sega Mega Drive en N64 games spelen. Daarnaast krijg je ook toegang tot gratis DLC voor Mario Kart 8 Deluxe Booster Course en Animal Crossing

Je betaalt er wel voor en de goedkoopste opties zijn de jaarabonnementen mét familielidmaatschap. Met deze optie kun je met maximaal 8 accounts gebruik maken van het abonnement.

‘Voorraden snel bijgevuld’

Nintendo zegt ‘’Lang zullen de tekorten niet duren’’. ‘’Er zijn al nieuwe leveringen gepland en er wordt keihard gewerkt de Nintendo Switch OLED zo snel mogelijk in de winkel te krijgen’’. De voorraden zullen zo snel als het kan worden bijgevuld, dit zullen een paar weken zijn.

Volgens Nintendo hoeven we niet te denken aan de extreme tekortkomingen waar zowel de Xbox Series X/S en met name de Playstation 5 te maken heeft. Die consoles zijn meer dan een jaar de markt opgekomen en de vraag is nog altijd vele maten groter dan het aanbod. Neem bijvoorbeeld de PS5; sinds die uit is, is er geen enkel moment geweest dat het meer dan een paar minuten te krijgen is in een webshop. Elk voorraad wordt direct verkocht.

De leveringsproblemen van de nieuwe Playstation en Xbox komen door het wereldwijd tekort aan chips dat ontstaan is door de globale pandemie. Dit tekort kan nog een aantal jaar duren. Nintendo gebruikt intern zo goed als dezelfde onderdelen als bij de voorgaande modellen, mede hierdoor heeft het bedrijf daarom iets minder last van het tekort aan chips.

Nintendo Switch met OLED-scherm

Het nieuwste model van de Switch is qua afmetingen vergelijkbaar met het voorgaande model, echter heeft deze een groter 7-inch scherm dat door oled-technologie zorgt voor een hoog contrast, intense kleuren en verbeterde zwartwaarden. Nintendo heeft de Switch-OLED voorzien van een vernieuwde brede verstelbare standaard voor de tafel-modus, een nieuwe houder inclusief een geïntegreerde LAN-poort. Maar ook een verbeterde audio voor de tafel-en handheld modus en een 64 GB opslaggeheugen. Daarnaast kun je net als met de voorgaande versie op de TV spelen en de Joy-Cons gebruiken om samen met je vrienden en familie te spelen.

Op de Nintendo Switch OLED-model zullen gamers verbeteringen meemaken in alle drie de speelstijlen.

Tv-stijl: De Nintendo Switch kan de houder geplaatst worden om Nintendo Switch-games te spelen op de televisie. Er zit een ingebouwde LAN-poort bij, waardoor spelers een extra optie hebben om een online verbinding te maken in de tv-stijl.

Tafel-stijl: Het is mogelijk om de standaard van het spelsysteem uit te klappen en het scherm gebruiken om multiplayer games te spelen met de twee Joy-Con-controllers (erbij inbegrepen). Dankzij de brede verstelbare standaard heeft de Switch een stevige basis voor elke keer dat je gamet. Daarnaast kunnen gebruikers het spelsysteem in elke kijkhoek instellen, het is dus altijd goed te zien wat er op het beeldscherm gebeurt.

Handheld-stijl: Het spelsysteem kun je overal waar je ook maar wilt mee naar toe nemen in de handheld-stijl. Het OLED-scherm van 7-inch geeft intense kleuren en een hoog contrast. Ook kun je lokaal maar ook online met vrienden spelen.

Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen