Steeds meer wijst erop dat er een gebogen versie van de Samsung Galaxy S6 op komst is: de Galaxy S Edge. De geruchten deden al langere tijd de ronde, maar provider Vodafone lijkt de vermeende feiten onbewust bevestigd te hebben.

Broncode

Samsung-Galaxy-EdgeHet is niet zo dat Vodafone groots op de voorpagina vermeldde dat er een Galaxy S6 met een gebogen scherm op komst is. Maar iemand is in de broncode van de website gedoken en ontdekte een notitie dat er nog een pre-order formulier voor de Galaxy S Edge ingevoerd moet worden.

Een gebogen telefoon is niet onbekend voor Samsung, sinds de fabrikant zich steeds meer op flexibele beeldschermen richt. Zo kennen we al de Galaxy Note Edge. Deze heeft het scherm langs de weerszijden van het toestel lopen en dat zou de Edge-variant van de Galaxy S6 ook krijgen.

Galaxy S6

De verwachte Galaxy S6 is Samsung’s eerste vlaggenschiptelefoon met een behuizing van glas en metaal. Over de specificaties zijn er enkel nog vermoedens, hoewel BGR laatst claimde om een volledige specificatielijst te bezitten. Zo zou de opvolger van de Galaxy 5 een 64-bit processor krijgen die tot 50 procent sneller is. Het scherm heeft een quad hd-resolutie van 1440 bij 2560 pixels. De achtercamera telt 20 megapixels en bezit over optische beeldstabilisatie, de frontcamera telt er 5.

Wat betreft de processor die onder de motorkap geplaatst wordt, lijkt een race tegen de klok gaande. De Koreaanse fabrikant wilde graag de nieuwe Snapdragon 810-processor, maar die kampt met oververhittingsproblemen. Het is dus de vraag of Samsung nu een eigen Exynos-processor plaatst of dat het chipfabrikant Quallcomm lukt om op tijd een aangepaste processor voor de Galaxy S6 te plaatsen.

Wat betreft de presentatie van de S6/Edge weten we dat er 2 maart een persconferentie gepland staat tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Nog even geduld dus.

We see what you did there, Vodafone!

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *