Een opmerkelijk nieuwsberichtje: het onderzoeksbureau Gartner verwacht dat mensen die nu een high-end Android-telefoon hebben, steeds meer over zullen stappen naar iPhones en iPads. Maar waarom dan? De toelichting van het betreffende onderzoek lees je hier.

Voorspelling verkoop apparaten

Het rapport werd vanmorgen gepubliceerd en gaat oorspronkelijk over de markt van pc’s, tablets en smartphones de komende jaren. Zo verwacht Gartner dat er in 2015 bijna 2,5 miljard verkocht zullen worden. Waarvan bijna 2 miljard smartphones, 236 miljoen tablets en 306 miljoen desktops/tablets.

Mocht je denken dat de markt voor mobiele telefoons zozeer hetzelfde zal blijven of misschien wel minder: mis. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt blijft groeien: de afzet van mobiele telefoons zal toenemen met 3,5 procent. Wat betreft de tabletmarkt komt er een groei van 4,3 procent. Daarentegen zou de pc-markt krimpen met 2,4 procent.

Van high-end Android-toestel naar de de iPhone

Maar goed, hoe zit het nu met die overstappende Android-gebruikers? Het onderzoeksbureau verwacht dat gebruikers van high-end Android-toestellen in toenemende mate zullen overstappen naar Apple-apparaten zoals de iPhone en de iPad. Volgens de onderzoeksdirecteur, Roberta Cazza, komt dat omdat Android-fabrikanten aan de bovenkant van de markt moeite hebben om zich te onderscheiden en waarde toe te voegen. En Apple blijft nu eenmaal sterk, al helemaal met de grote schermen die de iPhone 6 en 6 Plus kennen.

Overigens worden geen specifieke Android-toestellen benoemd.  Verder voorspelt het onderzoeksbureau dat Apple nog vele iPhones zal verkopen en daarmee de vervangingscyclus die na de lancering in september begon, in stand blijft dit jaar.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *