Android 5.0 kampt met een geheugenprobleem en inmiddels heeft Google dit probleem bevestigd en zegt te werken een aan oplossing. Momenteel slokt Android 5.0 teveel werkgeheugen op, waardoor sommige applicaties bevriezen of zelfs crashen. Het probleem is door gebruikers van deze applicaties gemeld waarna dit probleem naar boven kwam.

Update

Inmiddels heeft Google het probleem erkent en aangegeven dat het in een toekomstige update wordt opgelost. Wanneer deze update echter plaats gaat vinden is nog onduidelijk. Wel is duidelijk dat veel gebruikers met dit probleem te kampen hebben en verschillende fora staan er mee vol. Het probleem bestaat al in Android 5.0, maar volgens vele gebruikers is het probleem werkelijk ontstaan na een update naar versie 5.0.1. Het is opmerkelijk dat de gebruikers zelf het probleem hebben opgespoord en hebben geconstateerd dat Android 5.0 wel erg veel werkgeheugen vereist. Volgens geruchten werkt Google momenteel al aan versie 5.1, maar deze update laat nog enkele maanden op zich wachten. Het is dan ook te verwachten dat Google tussentijds een update uitbrengt, Android 5.0.2, om dit geheugenprobleem snel op te lossen.

Applicaties

Doordat Android 5.0 zoveel werkgeheugen vraagt is het directe gevolg dat verschillende applicaties niet meer goed werken. Ze kunnen bevriezen, crashen of erg langzaam werken. Applicaties krijgen namelijk minder geheugen ter beschikking wanneer het werkgeheugen door het besturingssysteem al wordt opgeëist. Op dit moment gebruikt Android 5.0 ruim 1 Gb werkgeheugen, terwijl dit in normale omstandigheden ruim de helft is.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *