Apple zou sterk overwegen om een USB 3.0-poort in de nieuwe iPad van 12,9 inch te plaatsen. Dat meldt The Wall Street Journal, een Amerikaanse zakenkrant die doorgaans goed geïnformeerd is. Daarmee kan er sneller data worden uitgewisseld tussen pc en tablet. Ook zou Apple werken aan een oplossing om de laadtijd te verkorten.

De 12,9″ iPad gaat waarschijnlijk iPad Pro heten en zich richten op het zakelijke segment.

USB 3.0

Met het plaatsen van USB 3.0 zou de informatie tussen de pc en tablet sneller uitgewisseld kunnen worden. USB 3.0 kan namelijk 5 Gbps (625 mb per seconde) versturen.

De iPads tot nu toe zijn alleen voorzien van Apple’s eigen Lightning-poort. Apple gebruikt de techniek van USB 3.0 al wel langer, zo zijn de MacBooks ervan voorzien. Wat niet duidelijk is, is of het om het nieuwe USB-standaard type c gaat. Daarbij zijn beide stekkers even groot en hoef je nooit meer te gokken of je ‘m juist inplugt: de stekker heeft geen boven- en onderkant meer.

Kortere laadtijd

En nog meer ‘stekkertjesnieuws’: Apple zou ook een oplossing zoeken waarbij de laadtijd van de nieuwe iPad flink verkort wordt. Daarbij zouden ook nog eens extra poorten worden toegevoegd voor accessoires zoals muizen en toetsenborden.

Uitstel productie

Eerder meldde Bloomberg het gerucht dat de productie van iPad uitgesteld zou zijn tot september van dit jaar. De reden daarvoor zou een tegenvallende aanvoer zijn van schermen. Ook dat is bevestigd door The Wall Street Journal. De productie zou pas echt losgaan in het tweede kwartaal van dit jaar.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *