Vergeet de Lumia-telefoons maar even. Microsoft gooit het over een andere boeg! De fabrikant wil een geheel nieuwe smartphone introduceren met een hologramfunctie: de Microsoft HoloPhone. Met de Holophone is het mogelijk om je smartphonescherm te projecteren op ieder object dat je tegenkomt. Dat meldt Telefoonabonnement.nl op basis van een anonieme tipgever. 

Hologramfunctie

Met de hologramfunctie ontstaat letterlijk en figuurlijk een geheel nieuwe dimensie in de levenslijn van de smartphone. Er ontstaan eindeloze mogelijkheden voor jou als consument, maar zeker ook uitdagingen voor ontwikkelaars van apps en games.

Wat betreft de HoloPhone zelf zijn er nog geen specifieke specificaties bekend, maar volgens Telefoonabonnement.nl gaan de grootste veranderingen in de techniek van het scherm zitten. Daarnaast zal het waarschijnlijk ook mogelijk zijn om je scherm op andere objecten te projecteren. Zo zou je je toetsenbord op een tafel of ander voorwerp te projecteren.

De telefoon zou begin maart op het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd worden.

 

Een beeld van de mogelijkheden. Bron: Telefoonabonnement.nl

Een beeld van de mogelijkheden. Bron: Telefoonabonnement.nl

HoloLens

Het grote verschil met de HoloLens die Microsoft eerder dit jaar introduceerde, is dat je geen bril op hoeft te zetten. Met de HoloLens kun je een televisiescherm levensgroot projecteren op een muur en producten projecteren om ze levensecht te doen lijken.

Een geweldig idee natuurlijk, maar niet ideaal uitgewerkt doordat je op de bank zit met een grote bril op je hoofd. Wel, met de HoloPhone heeft Microsoft dat brillenprobleem meteen opgelost. Door het scherm te projecteren ontstaan er eindeloze mogelijkheden.

Dit - maar dan zonder bril

De HoloLens (inclusief bril dus)

Nieuw label

Naar verwachting start Microsoft een nieuw label, Holo. Daaronder worden nieuwe generatie smartphones en wearables ondergebracht, zoals de HoloPhone en HoloLens.

Eerder gingen al geruchten dat Microsoft met de presentatie van Windows 10 meteen een geheel nieuwe browser zou introduceren. Deze zou beter ingericht zijn op de hologramfunctie van Microsoft’s nieuwe en verwachtingsvolle telefoon.

Lumia-telef0ons

Wat betreft de Lumia-telefoons: Microsoft lijkt de productie op een laag pitje te hebben gezet. Eerder gaf de fabrikant al aan om voorlopig geen high-end telefoons aan te kondigen. Dat bevestigt het vermoeden dat Microsoft een geheel nieuw label zou willen starten om de nieuwe smartphones en wearables onder te brengen.

Pocketinfo.nl houdt Microsoft in ieder geval scherp in de gaten tijdens het Mobile World Congress! Wat denk jij ervan?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *