Het gerucht gaat dat Nokia bezig is met een eigen Windows RT-tablet, welke het op moet gaan nemen op consumentengebied tegen Apple's iPad en de Android-tablets. Is het wel zo handig dat een fabrikant die nog geen grote speler is op de smartphonemarkt zich gaat toeleggen op de veel kleinere tabletmarkt? De fan-gemaakte computertekeningen van een eventuele Nokia-tablets mogen er in ieder geval zijn!

Microsoft zou Nokia-gefabriceerde Windows RT-tablets aan het gebruiken zijn om nieuwe apps voor het Windows RT-platform te testen. Deze op ARM-chip technologie gebaseerde platform moet parallel uitgegeven worden aan de krachtigere, op Intel's x86 technologie gebaseerde platform met Windows 8 Pro.

Aan de andere kant: Nokia heeft flinke concurrentie van met name HTC en Samsung in het kleine Windows Phone segment. Als het nu als eerste goede producten met Windows RT kan uitbrengen, kan het alvast voet aan wal krijgen in dit gedeelte van de markt.

via: Ubergizmo

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *