Google heeft op het Google I/O evenement in Amerika, waar developers samenkomen om de nieuwste Google ontwikkelingen aan te horen, de HTC Dream met daarop de laatste versie van Android OS laten zien. Dat betekent veel screenshots en iets meer informatie!

Volgens de aanwezigen op het evenement is de nieuwste Android flink wat verbeterd sinds de vorige keer dat het werd getoond aan "het grote publiek". Op de CES konden bezoekers al spelen met Android maar echte enthousiaste geluiden waren er niet. Iedereen was afwachten op wat er zou komen in de volgende versie. De HTC Dream waarop het besturingssysteem werd gedemonstreerd zag er ook redelijk "final" uit.

Volgens de aanwezigen heeft het Android team binnen Google zich vooral bezig gehouden met het op peil brengen van de gebruikersinterface zodat die kunnen voldoen aan de standaarden van vandaag de dag. Google zou de interface min of meer hebben afgekeken van verschillende platformen zoals die van de iPhone en die van Samsung, de TouchWiz GUI. Google is bij het ontwerp van de interface te werk gegaan zoals we dat gewend zijn: minimalistisch en simpel zodat je weinig fouten kan maken. Er zit ook veel interactie in de interface zodat bijna elk icoontje of navigatiebar uitgeschoven of aangepast kan worden middels taps en vegen over het scherm.

Op deze site vind je een zeer grote hoeveelheid video’s en foto’s van het operating system terug. Het ziet er goed uit voor Google Android. Ik ben erg benieuwd wie er als eerste een toestel uit zal brengen en hoe snel dit gaat gebeuren. Om te zeggen dat dit een waardig concurrent is voor Windows Mobile en Symbian zal ik het besturingssysteem zelf eens moeten gebruiken. Helaas, voor mij, is dat nog niet gebeurd.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *