Als we het over Android hebben, wordt de ‘openheid’ van dit besturingssysteem vaak geroemd. Google heeft echter laten weten dat ze voor de nieuwere versies van dit besturingssysteem toch wat nauwer gaan toezien op hoe fabrikanten de software gaan gebruiken.

Tja, wat is de ‘openheid’ van de Android-software eigenlijk? Het klinkt leuk en vriendelijk in de mond, maar als puntje bij paaltje komt, is het niet gewoon Google die bepaalt wat er gaat gebeuren?

Vanaf nu moeten fabrikanten en operators die toegang willen hebben tot de meest recente versies van Android eerst toestemming krijgen van de grote Android-baas, Andy Rubin, van Google. Bedrijven moeten eerst het plan op tafel leggen wat ze met de software willen gaan doen. Bedrijven die hierover hebben gesproken (en stiekem geklaagd) zijn onder andere LG, Toshiba, Samsung en ook Facebook, die wil gaan uitbreiden op het Android-platform.

Volgens Google is dit nodig om fragmentatie tegen te gaan van het platform: alle fabrikanten moeten aan een standaard set regels voldoen, zodat een stukje ‘Android’ software ook op (bijna) alle ‘Android’-toestellen kan blijven draaien. Google heeft er ook een handje van om bepaalde fabrikanten omstebeurten voor te trekken bij nieuwe technologie: denk hierbij aan de Nexus One (HTC) en de Nexus S (Samsung).

Tja, hoe gaat dat verder met Android?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *