Een leuk artikel op Android Developers, waarin Google de verschillende design elementen van Android vergelijkt met die van Windows Phone en iOS. Het devies: elk platform heeft zijn eigen stijl, dus voor ontwikkelaars de tip om hun apps voor elk platform aan te passen.

Uiteraard zijn veel interface-elementen gelijk, en daardoor zijn er veel icoontjes die uitwisselbaar zijn. Maar wat 'luie' app-ontwikkelaars doen, één app ontwikkelenen en dat qua interface porteren naar allerlei andere platformen, is dus geen goed idee.

Persoonlijk roteer ik mijn dagelijks gebruik aan smartphones: het vaakst heb ik mijn HTC Radar bij me, maar af en toe zijn de Google Nexus S en mijn stokoude iPhone 3GS ook in mijn broekzak te vinden. Het is dan elke keer toch weer even schakelen tussen de interfaces, maar het valt op hoe veel de platformen in de basis toch op elkaar lijken qua navigatie.

Of niet?

via: Android Developer

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *