Google’s mobiele betaaldienst Wallet kreeg na de introductie in 2011 helaas niet het succes waar het bedrijf op hoopte. Maar om Wallet links te laten liggen terwijl de grote concurrent Apple intussen Apple Pay introduceert, is ook niet de bedoeling. En daarom blaast Google de betaaldienst nieuw leven in. Dat moet in samenwerking met telefoonfabrikanten, banken, betaalnetwerken en telecombedrijven.

Nieuw leven inblazen

Google_Wallet_logoDe reden voor dit nieuwe leven inblazen zou vooral zijn door Apple’s introductie van de eigen betaaldienst Apple Pay. Het vernieuwde betalingssysteem moet in mei worden gepresenteerd op de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

De samenwerking met de andere partners zou vooral zijn om het systeem goed werkend te houden en te installeren op Android-telefoons. Google kan dat niet allemaal alleen aan, omdat het bedrijf niet de volledige controle heeft over de software en hardware. Om de partners zover te krijgen, zou Google ze een groter aandeel van de omzet bieden. Apple heeft daarentegen wel de volledige controle over haar eigen betaaldienst.

En dat verleiden om samen te werken is nogal een dingetje: de grote smartphonemakers zouden er weinig heil in zien om samen te werken met Google. Ook nu Samsung onlangs bekendmaakte om de mobiele betaaldienst Looppay over te nemen.

‘Google werkte al aan nieuwe betaaldienst’

Volgens eerdere geruchten werkte Google aan de nieuwe betaaldienst onder de naam Plaso. Dat zou in samenwerking gaan met betaalbedrijf Square. Daarbij zou betaling geschieden aan de hand van initialen van de klant, in plaats van de nfc-technologie. Daarna wordt de transactie via Bluetooth afgerond, waarvoor je alleen maar in de buurt van de betaalautomaat hoeft te staan.

Dit meldt The Wall Street Journal.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *