Happening

De van Nederlandse bodem afkomstige app Happening wil de markt van de groepsgesprekken op een slimme manier gaan veroveren. Je kunt in de app namelijk binnen een gesprek met je vrienden en familieleden niet alleen chatten en foto’s en video’s delen, maar nog veel meer. Dankzij handige en vermakelijke plugins zullen groepsgesprekken op je telefoon nooit meer hetzelfde zijn.

Handige plugins

Binnen Happening heb je de beschikking over een groot aantal verschillende plugins die beschikbaar zijn voor elk groepsgesprek. Neem bijvoorbeeld de ‘Date Picker’-plugin. Het eindeloos chatten om een geschikte datum te vinden waarop iedereen beschikbaar is, zal in Happening niet meer voorkomen. Met Date Picker kan je namelijk eenvoudig een datum prikken voor bijvoorbeeld een etentje zonder dat datumprikker.nl er aan te pas moet komen. Een ander voorbeeld is de ‘Money’-plugin waarmee ook Wiebetaaltwat voortaan in de ijskast geplaatst kan worden. Dit zijn slechts twee voorbeelden waarmee je dankzij Happening snel zaken geregeld hebt. Bovendien maken ze het gebruik van andere externe apps overbodig, vooral voor huisgenoten dankzij plugins als ‘Who’s eating’ en ‘Who’s there’.

Maar naast superhandige plugins zoals hierboven besproken, kan je binnen Happening ook veel sociale plugins vinden. Zo kan je elkaar uitdagen voor een potje schaken of kan je meer over elkaar te weten komen door het maken van polls. Speciale aandacht gaat uit naar de ‘Selfie time’-plugin. Deze plugin verzoekt iedereen om binnen een bepaalde tijdslimiet een selfie te sturen zodat groepsleden kunnen zien waar iedereen op dat moment mee bezig is.

Happening gebruiken

Het starten van een groepsgesprek in de Happening-app is een kwestie van het invoeren van een groepsnaam en het kiezen van een groepssymbool. Daarna kan je beginnen met het uitnodigen van al je vrienden en familieleden die je toe wilt voegen aan het gesprek. Je kunt personen toevoegen door middel van hun Happening-ID, via Facebook of door de groepscode door te sturen. Het groepsgesprek en alles daaromheen kan dan van start gaan!

Happening is gratis te downloaden voor zowel Android als voor iPhone en iPad.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met AppLimited
Over de auteur: Olivier Thé, oprichter van AppLimited, is naast zijn studie aan de UvA, regelmatig bezig met het schrijven van uiteenlopende artikelen over alles wat met iPhone- en iPad-apps te maken heeft.

René Dekker

René Dekker

Pocketinfo bezoeker vanaf het eerste uur en sinds eind 2014 mede-eigenaar van deze geweldige community. Zie je onwaarheden op onze website of heb je tips ter verbetering van de content? Neem dan contact op via mail.

14 Comments

 1. David
  23 maart 2015 at 11:13 — Beantwoorden

  Hele leuke app!! Komt het alleen ook nog op Windows Phone??

 2. Bram
  23 maart 2015 at 20:51 — Beantwoorden

  Heb de app ook op m’n tablet, erg leuke app!

  Maar ik heb ook een windows-phone…
  Enig idee of de app ook daar beschikbaar word?

 3. Dennis
  25 maart 2015 at 15:25 — Beantwoorden

  Gweldige app, maar komt hij inderdaad nog naar windows phone?

  • 25 maart 2015 at 15:27 — Beantwoorden

   Hallo Dennis (en Bram en David),
   Helaas kunnen we op dit moment nog niet met zekerheid zeggen of deze app ook zal worden uitgebracht voor Windows Phone. Zodra we hier meer over weten zullen we hier over berichten. Houd onze website dus goed in de gaten.

 4. leo
  9 april 2015 at 14:27 — Beantwoorden

  +1 voor windows phone versie!

 5. Carl
  20 april 2015 at 15:03 — Beantwoorden

  Zeker +1 voor de WP versie.. Kan niet wachten

 6. Ayo
  24 mei 2015 at 15:57 — Beantwoorden

  Hello,

  Ik heb hem onlangs gedownload, alleen kan ik dus niet meedoen aan de photohunt o.i.d. Wat met foto’s moet.

  Ik klik op het icoontje om een foto te plaatsen. En er gebeurt vrijwel helemaal niets.
  Ook kan ik mijn profielfoto niet veranderen.

  Vind het heel jammer want zit in een leuke groep met wie we leuke dingen doen.

  Hoop dat ik snel een update heb.
  En anders moet ik maar overstappen naar een Android. Heheh.

 7. Ayo
  24 mei 2015 at 15:58 — Beantwoorden

  Ik bedoelde natuurlijk dat ik ook een Windows Phone heb..

 8. Erwin
  21 juli 2015 at 22:53 — Beantwoorden

  Windows Phone +1

 9. Aline
  10 augustus 2015 at 19:52 — Beantwoorden

  Klinkt als een leuke app! Ken veel mensen die het hebben, maar ik kan het jammer genoeg niet downloaden omdat ik een windows phone heb… Hoop dat er ook snel een app voor de windows phone komt!!

 10. Bas
  4 september 2015 at 13:00 — Beantwoorden

  Heb de Happening App nu twee maanden gebruikt op windows phone, maar hij werkt nu niet meer. De download link lijkt ook niet meer te werken. Iemand enig idee?

 11. Mindy
  30 november 2015 at 17:01 — Beantwoorden

  Heel veel mensen die ik ken hebben de app. Wanneer komt die voor windows? Baal enorm dat ik het als enige van mijn vriendengroep het niet kan gebruiken….

 12. 30 november 2015 at 17:12 — Beantwoorden

  Volgens mij bestaat ie nu ook op Windows. Check http://windowsphoneapk.com/APK_Happening_Windows-Phone.html maar eens.

 13. Dennis
  26 mei 2016 at 11:39 — Beantwoorden

  Hallo! Heb de app nu al een tijdje op mijn android en vroeg me af of het mogelijk is de groepsnaam te veranderen! Kan iemand mij helpen?

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *