Wie irriteert zich er niet aan? Onder smartphone gebruikers is de korte accuduur verreweg de grootste ergernis wereldwijd. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je je telefoon even nodig hebt en dat batterijtje rechtsboven ziet knipperen. Je telefoon accu is bijna leeg. Gelukkig kan je het toestel vaak op verschillende manieren weer opladen, maar het blijft vervelend. De techniek van tegenwoordig is zo ver. Hoe kan het dan toch zijn dat het wel lukt om een elektrisch rijdende auto te maken, maar het ons niet lukt om een accu te maken voor een smartphone die langer dan een dag mee gaat? ReplaceDirect heeft er een groot onderzoek naar gedaan en de resultaten in een infographic verwerkt. Is het verbeteren van de accu eigenlijk wel mogelijk?

Infographic-Grote-Smartphone-accu-onderzoek-2014

René Dekker

René Dekker

Pocketinfo bezoeker vanaf het eerste uur en sinds eind 2014 mede-eigenaar van deze geweldige community. Zie je onwaarheden op onze website of heb je tips ter verbetering van de content? Neem dan contact op via mail.

2 Comments

 1. an
  9 december 2014 at 13:45

  Veel vind ik niet weer op deze pagina, paar niets zeggende foto’s en andere grafieken waarvan je zo weet dat ze niet kunnen kloppen.
  vb. gesprekstijd is minder dan standby tijd ! echt ?
  Apple heeft grotere smartphone schermen dan samsung, misschien als je bepaalde types vergelijkt maar IP6+ 5.5″ Note 4 5.7″
  Ok de +6 is inderdaad een halve centimeter langer dan de note 4 maar de iphone6+ heeft wel 0.2″ minder aan scherm, mindere resolutie en minder ppi.

 2. Dennis
  9 maart 2017 at 10:28

  Dat is ook een uitgebreide test, het is inderdaad een trend, grotere batterijen en grotere schermen.
  Op http://www.expertreviews.co.uk/mobile-phones/1402071/best-phone-battery-life-2017-the-best-smartphones-tested. Staat ook een hele uitgebreide test per telefoontoestel. Hier kan je heel snel zien hoe je batterij / accu in combinatie met je telefoon scoort.