De tweets en Facebook-posts van fabrikant Xiaomi liegen er niet om: er is een nieuw high-end toestel op komst. En snel ook. Om wat voor apparaat het gaat, is vooralsnog onduidelijk. Op social media geeft de fabrikant aan dat het bedrijf klaar is met de laatste investeringsronde en wordt een nieuw vlaggenschiptoestel aangekondigd.

Bij de laatste investeringsronde werd 1,1 miljard dollar opgehaald, omgerekend zo’n 900 miljoen euro. Daarmee werd Xiaomi volgens The Wall Street Journal gewaardeerd op 45 miljoen dollar. Omgerekend spreken we dan over een bedrag van 36,8 miljard euro.

Nieuw vlaggenschiptoestel

Verder zegt het bedrijf door te willen gaan met innovaties en daarbij telefoons wil blijvenXiaomi verklaring opleveren van goede kwaliteit en hoge prestaties. Uiteraard met een geweldige gebruikerservaring.

Bin Lin geeft namens de fabrikant aan dat er in januari 2015 een nieuw vlaggenschip-toestel wordt uitgebracht. Maar wat precies? Er wordt zorgvuldig gebruik gemaakt van het woord ‘device’.

Meer dan smartphones

Afgelopen zomer presenteerde Xiaomi de Mi 4-smartphone. Als er nu een opvolger komt, is dat wel heel snel. Xiaomi maakt meer dan alleen smartphones: zo komen er bijvoorbeeld ook tablets, routers, televisies en gamecontrollers van de productieband rollen.

De laatste jaren maakte het in 2010 opgerichte Xiaomi een enorme groei. Nu is de fabrikant de op twee na grootste op de wereldwijde smartphonemarkt. De officiële cijfers zijn niet bekend, maar naar verwachting zouden er in 2014 zo’n zeventig miljoen smartphones zijn verkocht.

Het aantal afzetmarkten van de fabrikant wordt steeds groter. Aankomend jaar worden landen als  Brazilië, Mexico, Rusland, Thailand en Turkije daar bijvoorbeeld aan toegevoegd.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *