Niet de kale politicus, maar PIM: Personal Information Management. Lange tijd, toen de dino’s nog dominant waren op de aarde en Palm een massaal marktaandeel had, was het belangrijk. Maar nu?

Wanneer je de advertenties van al het nieuws bekijkt, zie je dat Personal Information Management met calendar, contacts, tasks en notities helemaal niet zo’n 4-eenheid meer vormen. Contactpersonen zijn wél steeds belangrijker geworden met de opkomst van smartphones, en onze drive om met zoveel mogelijk mensen mobiel te communiceren, maar de rest van de klassieke PIM-suite wordt doorgaans onderbelicht.

Tegenwoordig is het voor mobiele devices meer communicatie (phone, e-mail, IM) wat de klok slaat, en een grote lik entertainment in de vorm van multimedia. Wanneer je naar de lanceringen van de iPhone, de T-Mobile G1 of de Blackberry Storm kijkt, dan zie je dat bij geen van de toestellen het PIM-aspect als groot marketingoffensief is gebruikt. Kijk je destijds naar de Palm Pilot, dan zie je dat PIM hét verkooppunt was van het destijds zo succesvolle toestel.

Vreemd, want mensen hebben het helemaal niet minder druk gekregen, integendeel, volgens mij puilen agenda’s voor de moderne mensch steeds meer uit. Ook moeten we dagelijks zoveel dingen doen op een dag, dat je zou verwachten dat takenlijsten en notities steeds belangrijker zouden moeten zijn geworden op mobiele devices.

Geen van dit alle!

Mijn vraag aan jullie: waarom niet? Zouden jullie niet méér en betere PIM-mogelijkheden op jullie toestellen willen zien, of is het een kwestie van dat je het niet mist, wanneer het niet aangeboden wordt?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *