Dit ken je vast wel. Je zit met je laptop ergens op een plek waar je op internet wilt, maar er is geen Wifi. Of het netwerk is zo langzaam dat je minuten lang moet wachten voordat er eindelijk een pagina is opgestart in je browser. Gelukkig heeft tegenwoordig elke smartphone wel snel internet en kan je met vrijwel iedere Android telefoon van dit moment een hotspot maken. Dit wordt ook wel Tetheren of Tethering genoemd. Je gebruikt je smartphone als modem voor je laptop. Wil je weten hoe je dit moet doen? Lees dan verder:

Hoe maak ik een Wifi Hotspot van mijn smartphone?

  1. Heb je een redelijk nieuwe Android smartphone? Dan is de kans erg groot dat je deze functie hebt. Door een Wifi Hotspot op te zetten ga je naar “Instellingen”, kies je “Meer” en klik je op “Tethering en mobiele hotspot”.
  2. Vervolgens configureer je de hotspot, kies hierbij een naam en een wachtwoord. Zorg ervoor dat het een wachtwoord is die voor je zelf makkelijk te onthouden is, maar door niemand anders te raden zal zijn.
  3. Zodra je de hotspot hebt geactiveerd krijg je hiervan bovenin je beeldscherm een icoontje te zien. Dit icoontje betekent dat je Hotspot actief is. Je kunt nu op je tablet of laptop op zoek gaan naar nieuwe Wifi netwerken en ziet daar het zojuist aangemaakte Wifi netwerk tussen staan. Klik het door jouw aangemaakte netwerk aan en vul je wachtwoord in. Nu wordt er verbinding gemaakt en kan je met je laptop op internet.

Let op: als je je smartphone als Wifi hotspot gebruikt, gaat dit ten koste van je databundel. Zorg ervoor dat je niet overdreven gaat downloaden en voorkom daardoor een hoge telefoonrekening.

René Dekker

René Dekker

Pocketinfo bezoeker vanaf het eerste uur en sinds eind 2014 mede-eigenaar van deze geweldige community. Zie je onwaarheden op onze website of heb je tips ter verbetering van de content? Neem dan contact op via mail.