HP heeft hun premium Envy-lijn nu uitgebreid met de x2 hybride tablet. Deze wordt naast de Envy Ultrabooks gepresenteerd, en zijn ongeveer even krachtig. Het verschil is dat de x2 hybride tablet, met Intel-processor en Windows 8 Professional, een afneembaar keyboard bevat.

 

Blijkbaar is de 'Transformer' formfactor erg populair onder de PC-fabrikanten. HP is namelijk niet de enige die een Windows 8 Professional tablet heeft ontworpen waar een afneembaar keyboard bij hoort, waardoor je in essentie een Tablet en een Ultrabook in één hebt. Deze hybride-stijl van toestellen lijken door de verschillende fabrikanten als een apart marktsegment gepushed te worden.

Het IPS-aanraakscherm meet 11.6 inch diagonaal met een 1366×768 resolutie. Het gewicht is 3.1 pond (1.4 kg) bij mekaar, en de tablet zelf ongeveer 680 gram. Overigens gebeurt het aan- en afkoppelen van de keyboardmodule middels een magnetische sluiting, dus een vrij elegante oplossing. Voor de audiofielen is het goed om te weten dat Beats Audio is geïnstalleerd op dit toestel.

Voorop vinden we een HD webcam, terwijl achterop het tabletgedeelte een 8 megapixel camera te vinden is. Net als andere fabrikanten wil HP nog niet veel loslaten over de details, maar gezien de prijzen van de Ultrabooks waar deze Envy x2 nog het meest aan verwant is, kunnen we een behoorlijk prijzig prijskaartje verwachten.

via: HP

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *