HP heeft eindelijk hun Windows-tablet uit de doeken gedaan. De tablet, gedoopt ElitePad, zal alleen verkocht worden via zakelijke kanalen, en is volledig gericht op bedrijven. De tablet draait dan ook Windows Pro 8. Verder wil HP nog niet spreken van Windows RT-tablets voor consumenten.

Vrijwel alle PC-fabrikanten hebben inmiddels een Windows 8 Pro-tablet laten zien, en HP is daarmee een van de laatsten. Ook HP wil met een Windows 8 Pro-tablet de zakelijke markt veroveren. Dit wordt beschouwd als een nog te winnen sector, omdat de consumentenmarkt momenteel al goed bevolkt wordt door Apple's iPad, de Android-tablets en (in Amerika) de Kindle Fire-tablets.

De HP ElitePad wordt niet in consumentenwinkels verkocht, maar alleen via zakelijke kanalen verkocht aan bedrijven. Ingebouwd is een Intel CPU van het nieuwste Clover Trail-platform. Het 10-inch scherm heeft een resolutie van 1280:800 en een ratio van 4:3. Het weegt ongeveer 700 gram. Binnenin vinden we 2 GB RAM en uitbreidbaar opslaggeheugen tot 64 GB. Achter vinden we een 8-megapixel camera, en voor ook een camera om te beeldbellen.

De ElitePad is voor HP de terugkeer naar tablets, na het TouchPad en WebOS-debacle wat HP een tijdje geleden eindelijk afgerond heeft. Richtprijzen zijn nog niet bekend, al wil de naam 'Elite'Pad al suggereren dat het niet goedkoop wordt.

via: Gizmodo

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *