Een heuglijk feit: vanaf vandaag start de verkoop van de HTC One M9 in Nederland. Het nieuwe vlaggenschip van HTC krijgt een adviesprijs van 749 euro. Het toestel is beschikbaar in zilver, grijs en goud.

Dat wil niet zeggen dat er tot vandaag geen gelukkige One M9-eigenaars in Nederland te vinden waren. Degenen die het toestel in de voorverkoop kochten hebben ‘m al, en Belcompany en Vodafone boden het toestel exclusief aan de laatste dagen.

Intussen is de HTC One E9+ (phablet-variant van de One M9) in China officieel aangekondigd. Of die naar Nederland komt, is nog niet bekend. Ook is het de vraag hoe het met de ‘reguliere’ One E9 zit.

HTC One M9

De HTC One M9 heeft een 5,5 inch full HD-scherm. Onder de motorkap van de telefoon draait de nieuwe high-end Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Dit is een octa-core processor met een 2GHz-processor en een 1,5 GHz-processor. Er is 32 gigabyte aan interne opslag beschikbaar. Deze is uitbreidbaar tot 128 GB.

Op de achterkant zit een 20-megapixelcamera. De 4-megapixel UltraPixel-camera die we van de One M8 gewend waren, vind je nu op de voorkant van het toestel. Ook beschikt het toestel over Dolby 5.1 surroundgeluid.

De capaciteit van de accu is 2840 mAh. Het toestel draait op Android 5.0 Lollipop. Daaroverheen heeft HTC de eigen Sense 7.0-skin toegevoegd.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *