De nieuwere HTC devices hebben onder het mom ‘bescherming van intellectuele eigendommen’ een slotje op hun ROM, om het hackers en hobbyisten moeilijker te maken om met de software te spelen. Waar andere fabrikanten, zoals Sony Ericsson en Samsung het juist lijken aanmoedigen om met de bootloader te spelen, is HTC momenteel hier niet zo happig op.

Dit leidde uiteraard tot onvrede bij de hoobyist-gebruiker, die graag zelf custom ROMs en andere zaken op hun HTC-telefoons willen zetten. De Facebook-pagina van HTC bevatte vandaag dan ook het bericht dat men bij HTC gaat kijken of er iets aan de policy wat betreft bootloaders van HTC Android-telefoons veranderd moet worden.

Het blijft lastig voor fabrikanten, die aan de ene kant hun eigen software willen beschermen, maar ook een klein legertje hobbyisten tevreden moet houden…

RonH had de tip voor ons

!

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *