Volgens Bloomberg wil HTC weer de tabletmarkt op. Deze keer zouden de Taiwanezen niet meer voor Android kiezen, maar voor Windows RT. HTC heeft altijd volgehouden 'onderscheidend' te willen zijn in hun tabletstrategie, wat ertoe geleid heeft dat veel prototypes de markt uiteindelijk niet gehaald hebben. Gaat dit anders worden met Windows RT?

De HTC Flyer (zie foto), die in 2011 gelanceerd werd, is niet echt een memorabele tablet gebleken. Het toestel werd destijds op Android 2.x gelanceerd, terwijl de meeste concurrenten al op Android 3.x zaten. De verkoopcijfers waren dusdanig tegenvallend, dat HTC zich tijdelijk terugtrok op de tabletmarkt. Eerder meldde het bedrijf dat een flink aantal prototype Android-tablets de markt niet heeft gehaald, omdat men dacht niet onderscheidend genoeg te kunnen zijn.

Volgens het doorgaans betrouwbare Bloomberg gaat HTC hier verandering in brengen met de lancering van niet één, maar twee nieuwe tablets, beide gebaseerd op het Windows RT-platform met ARM-chips erin, die kunnen concurreren met de iPad en de Android-tablets.

De kleinere versie zou een 7-inch scherm bevatten, net als de eerdere HTC Flyer, en bovendien daarnaast ook een belfunctie hebben. De grotere versie zou een groter-dan-gemiddeld 12 inch scherm hebben, waarmee dit toestel zich zeker zou onderscheiden in de markt die gedomineerd wordt door 7, 9 en 10-inch tablets. Volgens de bron bij Bloomberg zouden de tablets voor het derde kwartaal van 2013 op de planning staan, en chips bevatten van Qualcomm.

Bron

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *