Het is officieel: de Huawei P8 heeft een broertje. De Huawei P8lite. Deze moet de strijd aangaan in het low-end segment en dat zou weleens heel goed kunnen gaan, gezien het ontwerp en de specificaties van het toestel. Volgens een Huawei-woordvoerder is er een reëele kans dat de P8lite binnenkort zijn Nederlandse intrede doet.

Specificaties

huawei p8liteDe P8lite pronkt al op de website van Huawei en heeft een 5 inch scherm met een resolutie van HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Onder de motorkap draait de 64-bits octa-core Kirin 920-processor (van Huawei’s eigen makelij). Deze klokt maximaal 1,2 GHz en heeft 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking.

Het toestel heeft 16 gigabyte interne opslag beschikbaar, uit te breiden met microSD. De achterste camera telt 13 megapixels zoals we vermoedden, maar de frontcamera is met 5 megapixels net wat minder dan de 8 megapixels die de geruchtenmolen ons toespeelde. De accu heeft een capaciteit van 2200 mAh. Het toestel is 7,7 millimeter dik en weegt 132 gram. De P8lite draait op Android 5.0 Lollipop met de Huawei EmotionUI 3.0-interface.

Verkrijgbaarheid

Het toestel heeft 4G-ondersteuning en komt in de kleuren zwart en wit beschikbaar. Het zou weleens kunnen dat dat deze maand nog is, voor een bedrag van ongeveer 249 euro.

Een paar weken terug schreven we al over de geruchten rondom de P8lite, ook al werd deze na de publicatie van het artikel niet aangekondigd tijdens de grote persconferentie omtrent de presentatie van de Huawei P8.

 

huawei p8lite

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *