De presentatie van de Huawei P8lite is aanstaande, dat bevestigt de fabrikant aan Allaboutphones. Vrijdag ziet de telefoon het levenslicht. De P8lite is het kleine broertje van de Huawei P8, het nieuwe vlaggenschip van Huawei. En de Nederlandse release van de Lite-variant volgt razendsnel: namelijk direct na de presentatie. Het toestel krijgt een adviesprijs van 250 euro mee.

Specificaties

De P8lite heeft een scherm van 5 inch met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. Daarmee ligt de pixeldichtheid op 294 ppi. Het toestel is relatief dun met een dikte van 7,7 millimeter dik. Dat is nog wel dikker dan zijn groter broer, het vlaggenschip Huawei P8. Het geheel weegt 131 gram.

Onder de motorkap draait de 64-bits achtkernige Kirin 920-processor van Huawei’s eigen makelij. Deze klokt maximaal 1,2 GHz en heeft 2 gigabyte werkgeheugen tot zijn beschikking. Daarnaast is er 16 gigabyte interne opslag beschikbaar, uit te breiden met microSD.

De camera telt 13 megapixels tegenover een 5-megapixel frontcamera. De accu heeft een capaciteit van 2200 mAh. Zo uit de doos draait het toestel op Android 5.0 Lollipop, met Huawei’s Emotion UI 3.0-interface. Het toestel komt beschikbaar in de kleuren zwart en wit.

Eerder

We hadden de presentatie van de de Lite-variant al verwacht tijdens de presentatie van de Huawei P8. Dat viel tegen, het bleef nogal stil. Later werd duidelijk dat de telefoon er toch echt aan zou komen en nu is de presentatie dus aanstaande.

huawei p8lite

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *