Huawei gaat zich dit jaar meer richten op smartphones uit het duurdere segment. Met die koerswijziging hoopt de Chinese fabrikant meer winst te maken. Vorig jaar werden er 75 miljoen smartphones verkocht. Dit jaar moeten dat 100 miljoen worden.

Omzet

Dat maakte Huawei vandaag bekend. Volgens The Wall Street Journal had in 2014 nog 18 procent van de Huawei-telefoons een prijs hoger dan 2000 Chinese yuan (omgerekend 285 euro). Dat aantal moet dit jaar naar 30 procent.

In 2014 had het Chinese bedrijf een omzet van zo’n 10 miljard euro, dertig procent meer dan het jaar ervoor. Volgens Reuters moet de omzet dit jaar doorgroeien naar 14,2 miljoen euro en daar moet de verlegde focus naar duurdere telefoons aan meehelpen.

Huawei richt zich steeds meer op westerse markten. Inmiddels komt meer dan de helft van de inkomsten al niet meer uit China. Dat heeft de fabrikant vooral te danken aan de lage prijs van de telefoons, dat slaat overal wel aan.

Honor

Goedkope telefoons worden alsnog wel gemaakt, maar dan door Huawei’s submerk Honor. Deze wil graag telefoons aanbieden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, wat we ook al terugzien bij concurrenten als OnePlus en Xiaomi. Voor een scherpe prijs zou je een telefoon met prima hardware krijgen. De Honor 6 is daar een goed voorbeeld van.

Het bedrijf is sinds oktober actief in ons land. Onlangs verstuurde Honor een uitnodiging voor een persconferentie tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Er wordt gesproken over de onthulling van ‘three new ways to be brave’.

Onlangs schreven we een review over de Honor 6. Je leest ‘m hier.

honor6review

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *