Huawei lanceert waarschijnlijk de Huawei Watch 2 tijdens het Mobile World Congress te Barcelona. De smartwatch draait waarschijnlijk op Android Wear 2.0. dat Google aan het begin van februari zal lanceren.

Tech-lekker Evan Blass laat ons weten dat de Chinese fabrikant zijn tweede smartwatch, Huawei Watch 2, binnenkort lanceert. Hij verwacht de wearable tijdens het MWC 2017 in Barcelona aan het einde van februari. Een slimme horloge waarmee je zelfs kan bellen meldt Blass. Goed nieuws voor gadget liefhebbers die afreizen naar de enorme techbeurs in Spanje. Want belangrijke smartwatch spelers zoals Motorola en Samsung laten MWC 2017 waarschijnlijk aan zich voorbij gaan. Sommigen vroegen zich vorig jaar al openlijk af of smartwatches nog wel in trek zijn.

Huawei Watch 2

Tijdens MWC zal Huawei zijn opvolger bekend maken van de wearable die vorig jaar verscheen met doeltreffend simpele naam, Huawei Watch. Evan Blass laat weten dat zijn bronnen bekend zijn met de plannen van de smartphone fabrikant uit China.

De tweede generatie slimme horloges uit de fabriek van Huawei krijg een meer ‘sportieve’ look dan de eerste Watch (foto). Blass verwacht een 42-millimeter horloge met rond 1,4-inch beeldscherm. Het uurwerk is beschikbaar met een leer of roestvrij staal bandje. De Chinese fabrikant voegt een belangrijks optie toe aan de weareble, mobiele connectiviteit. Want de Huawei Watch 2 is optioneel beschikbaar met een ingebouwde SIM-kaart. Het horloge schakelt over op data-verbindingen wanneer het apparaat buiten bereik is van Wi-Fi-netwerken of een smartphone. Je kunt natuurlijk ook bellen of gebeld te worden. Hoe je dat voor je moet zien, dat wordt eind februari waarschijnlijk duidelijk.

Android Wear 2.0

Android Wear 2.0 is “de grootste update voor Android Wear ooit.” Google’s nieuwe besturingssysteem voor smartwatches wordt aan het begin van februari gelanceerd. We verwachten twee slim horloges van de Amerikaanse software gigant in samenwerking met LG. De Zuid-Koreaanse elektronica fabrikant brengt twee nieuwe uurwerken, de LG Watch Sport en LG Watch Style.

Verschillende mensen zijn kritisch over het nieuwe besturingssysteem. Het gaat namelijk om een grote update, dat slechts naar een klein deel van horloges van nu wordt uitgerold. Google hoopt dat men nieuwe smartwatches gaat kopen.

Liefhebbers van de wearables zullen volgende maand in Barcelona de mooiste gadget zien. Naast de Huawei Watch 2 verwachten we ook de nieuwe HTC Halfbeak horloge en nog veel meer!

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!