Samsung laat een nieuw tablet van de productiebanden rollen: de Galaxy Tab A. Dat maakte de Zuid-Koreaanse fabrikant bekend tijdens een persconferentie in Rusland. De Galaxy Tab A moet het middensegment van de markt gaan veroveren. Begin mei komt in ieder geval de 9,7 inch-variant naar Nederland. Deze wordt onder de Galaxy Tab S gepositioneerd maar komt boven de Galaxy Tab 4-lijn te staan.

Twee formaten

De tablet wordt in twee formaten opgeleverd, in 8 inch en 9,7 inch. Zoals het ernaar uitziet verschijnt alleen de 9,7-inch variant op de Nederlandse markt. Het scherm van de Galaxy Tab A 9,7″ heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels, op een beeldverhouding van 4:3. De Galaxy Tab A is 7,5 millimeter dik en het geheel weegt 470 gram.

galaxy-tab-a

Galaxy Tab A

Onder de motorkap draait een 1,2 GHz-processor met vier kernen. Bij de 8″-variant is 1,5 gigabyte aan werkgeheugen beschikbaar en bij de 9,7″-variant 2 gigabyte. Wat betreft interne opslag is er 16 gigabyte vrij. De camera op de achterkant telt 5 megapixels, tegenover een 2 megapixel-frontcamera.

De batterijcapaciteit verschilt bij beide varianten: de 8-inch variant krijgt een batterij van 4200 mAh en de 9,7 inch-variant eentje van 6000 mAh. De tablet heeft ook 4G-ondersteuning.

De tablet verschijnt begin mei in Nederland en krijgt de kleuren goud en blauw mee. Wat betreft de prijzen: de wifi-variant kost 299 euro en de 4G-variant kost 369 euro. Daarnaast komt er nog een variant met een stylus (de S-Pen), die moet 349 euro gaan kosten.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *