Tijd voor weer een updateje van Google over hoe het staat met de verdeling van hun ‘gefragmenteerde’ OS. Op basis van connecties naar de Market heeft Google vastgesteld dat ruim 90% van de Android toestellen in elk geval een OS versie 2.x draait.

De zogenaamde ‘fragmentatie’ van Google’s mobiele OS begint daarmee toch weer aardig recht te trekken, want de ‘legacy’ versienummers beginnen wel een heel erg klein taartpuntje in beslag te nemen.

De overgrote meerderheid van de 2.x versie betreft toestellen die draaien op 2.2 Froyo, en die 61% is toch best een mooie score in minder dan een jaar na de introductie van dit OS. Eclair 2.1 mag het doen met een flinke punt van 29%, en Donut en Cupcake vertegenwoordigen samen nog slechts minder dan 8% van totaal.

Het eind vorig jaar geintroduceerde Gingerbread (2.3) moet het moet nog maar een heel erg klein stukje doen op dit moment: 1,7% voor de versies 2.3 en 2.3.3 tesamen. Dit is waarschijnlijk wel te wijten aan het feit dat alleen de Nexus serie devices de beschikking heeft over dit OS. Mogelijk gaat dit een heel eind bijtrekken in de komende maanden als HTC met zijn serie Gingerbread powered smartphones op de markt komt (de Desire-S, de Wildfire-S, en later nog de OS updates voor bestaande toestellen).

Honeycomb is nog helemaal een klein spelertje, maar ook dat is wel logisch als je bedenkt dat de Moto XOOM op dit moment de enige tab is met Android 3.0 die ook daadwerkelijk te verkrijgen is, en dan nog wel in de US alleen.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *