Goed nieuws voor de iOS-gebruikers onder ons: Apple geeft je nu de mogelijkheid om tot veertien dagen na de aanschaf van een app je geld weer terug te vragen. En het mooie is: je hoeft er niet eens een geldige reden voor op te geven. Tot voor kort bood alleen concurrent Google de mogelijkheid om automatisch je geld terug te vragen.

Als je een app hebt gedownload en toch liever je geld terug wil, kun je op ‘Meld een probleem’ klikken. Hetzelfde geldt voor de aankoop van iBooks. Apple belooft je geld in vijf tot zeven werkdagen terug te storten. Er is wel een uitzondering op de regel: het inwilligen van iTunes Giftcards. Zodra je die code eenmaal hebt gebruikt, is je aankoop definitief.

De wijziging in Apple’s beleid werd opgemerkt door 9to5Mac. Er wordt gesuggereerd dat de aanpassing te maken heeft met nieuwe regelgeving van de Europese Unie. Daarbij worden Europese bedrijven verplicht om consumenten de mogelijkheid te geven om het kopen van goederen en diensten binnen veertien dagen ongedaan te maken. Die regelgeving ging in juni 2014 van kracht.

De twee uur bedenktijd die Google beschikbaar stelt om de aankoop van een Android-app ongedaan te maken natuurlijk helemaal niks vergeleken met de twee weken die Apple nu beschikbaar stelt. Of Google nu ook haar beleid aanpast weten we niet.

In september 2014 paste het bedrijf ook al haar beleid aan wat betreft aankopen. Toen ging de bedenktijd voor de aanschaf van een Android-app van vijftien minuten naar twee uur. Vóór die aanpassing in 2010 was het nog 24 uur.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *