We hebben de iPad 2 afgelopen vrijdag in ontvangst mogen nemen en zijn er natuurlijk direct mee gaan spelen. Lichter, sneller en met handige magneetjes voor je Smart Cover. Of ze ook zo handig zijn voor je bankpasjes?

De iPad 2 heeft naast de nodige verbeteringen ten opzichte van de eerste generatie iPad ook een slim trucje aan boord. Zo kun je namelijk een handige Smart Cover erbij kopen die zorgt dat je scherm beschermd is zonder dat de iPad 2 er veel dikker van wordt.

Hiervoor zijn op een slimme manier magneetjes in de iPad 2 verwerkt die zorgen dat de zijkant van de Smart Cover stevig en makkelijk vastklikt op de iPad 2 en bij het sluiten de cover ook mooi blijft zitten (en de iPad 2 schakelt ook nog eens automatisch uit).

De magneetjes zijn echter behoorlijk sterk en een setje paperclips blijft makkelijk hangen op de diverse punten waar de magneten zijn weggewerkt.

Magneetjes een risico of niet?

De vraag is of de magneetjes niet te sterk zijn en je dus het risico loopt je bankpassen, credit cards of andere passen te ontregelen. In het verleden is het wel eens voorgekomen dat hoesjes van Smartphones met magneet sluiting te goed sloten en je bankpas hier last van kon krijgen zeker als je deze in direct contact met elkaar zou brengen.

Tot nu toe hebben we hier geen geluiden over gehoord maar zelf durven we het experiment nog niet aan. Dus wie van de verse iPad 2 bezitters durft de sterkte van de iPad 2 magneten eens te testen?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *