Wil je weten hoe lang de accu van je iPAQ nu echt meegaat lees dan deze tip!

In het forum is er geregeld de vraag van gebruikers hoe lang de accu van een Ipaq nu eigenlijk meegaat. Meestal komt deze vraag voort uit teleurstelling van nieuwe gebruikers. Ook volgen er vaak geruststellende antwoorden dat de batterij alleen maar beter wordt naarmate deze vaker gebruikt is. Om eens te kijken hoe lang de batterij nu in werkelijkheid mee gaat, heb ik een aantal tests gedaan, waarvan hier de resultaten.

De tests zijn uitgevoerd met een Ipaq 3630, aangeschaft in mei 2001, met PPC 2000 geïnstalleerd. De capaciteit van deze batterij is 950 mAh. De capaciteit van de 3800 serie is overigens 1400 mAh. Zoals aanbevolen heb ik voor het eerste gebruik de batterij circa 14 uur opgeladen. Dit vergt veel zelfbeheersing maar is echt noodzakelijk wil je de capaciteit van de batterij later optimaal benutten. Ik heb de batterij verder geen speciale behandeling gegeven. Na een dag werken gewoon de Ipaq in zijn cradle plaatsen zonder te letten op de batterij status. Een Lipolymer batterij zou geen last hebben van het zogenoemde geheugen effect dus de capaciteit neemt hierdoor niet af. De batterij is wel een paar keer helemaal leeg geweest, door het fanatiek doorspelen van een spelletje.

Methode

Omdat het energieverbruik erg afhankelijk is, van welke programma

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *