Met een nieuwe standaard geleverde Boot ROM versie zou een nieuwe iPhone niet meer te jailbreaken zijn. Slecht nieuws voor veel mensen maar er lijkt toch nog een lichtpuntje te zijn.

Vorige week verscheen er een bericht dat de iPhone 3GS, die sinds kort standaard wordt geleverd met een nieuwe versie van de bootrom, niet meer te jailbreaken zou zijn. Het iPhone Dev Team dat normaal gesproken altijd snel na elke nieuwe update met een nieuwe jailbreak methode komt liet weten dat het wel eens onmogelijk kon zijn dit nu weer te kunnen doen.

Er blijkt ondanks het kat en muis spel tussen Apple en dit team dat er toch weer een methode is gevonden om de iPhone te kunnen jailbreaken. Er is echter toch weer een gat in de verdediging van Apple gevonden en ook met een nieuwe bootrom kan er een jailbreak worden uitgevoerd. Maar…….er is wel een kleine maar zeer vervelende bijkomstigheid. Als namelijk de accu zou leeg raken of als er een reboot wordt uitgevoerd is de iPhone onbruikbaar. Je zult eerst de iPhone moeten koppelen aan je PC of Mac om deze weer aan de praat te krijgen. Niet echt handig bij een mobiel toestel en om nu elke keer als je op pad bent ook je laptop mee te nemen?

We wachten dus af op de volgende stappen die het dev team zeker gaat nemen om ook dit probleem te tackelen. Onderussen kunnen ze in Cupertino weer aan de slag om een nieuwe bootrom versie te gaan ontwikkelen die de boel nog beter dicht zal zetten.


3GS Back


Bron: Wired.com

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *