Goh, al een tijdje niets meer gehoord over Microsoft Smartphone (ook bekend als Windows Mobile Standard). Jullie wel? De nieuwe Windows Mobile toestellen die uit worden gebracht werken allemaal op het Pocket PC Phone platform. Is Microsoft Smartphone dood?

Ik weet nog wel dat ik in de kalverstraat naar de Orange shop liep na mijn werk. Toendertijd studeerde ik nog en werkte ik bij TomTom dat toen nog bestond uit een man of 30 en kantoor hield in de Spuistraat, niet ver van de winkel waar ik mijn eerste MS (Microsoft) Smartphone zou kopen. Uiteraard werd het een Orange SPV. Het was de eerste Smartphone met het, toendertijd, nieuwe besturingssysteem waarvan ik overtuigd was dat het een hit zou gaan worden. En nu? Nu heb ik al ruim een jaar geen MS Smartphone meer aangeraakt. De laatste review van een Microsof Smartphone op onze website is die van de HP iPAQ 514 en dat is al bijna een jaar geleden.

Wat is er gebeurd met dit platform en wordt er door de fabrikanten nog wel serieus rekening mee gehouden als er nieuwe toestellen ontworpen worden? Zouden er nog fabrikanten serieus naar dit platform kijken wanneer er een keuze gemaakt moet worden voor een nieuw platform? Wie het weet mag het zeggen! Wellicht dat er in de zakelijke markt nog animo is voor het platform aangezien er Exchange op draait maar ook dat is iets dat inmiddels via licenties bij meerdere platformontwikkelaars beschikbaar is. Denk aan BlackBerry, Symbian en zelfs Apple iPhone.

Populaire MS Smartphones zijn de HTC S730, HTC S710 en HP iPAQ 514. Vooral gebruiker die veel met mobiel internet bezig zijn kunnen deze toestellen waarderen. Ze zijn kleiner dan Pocket PC Phone toestellen maar bieden toch veel functionaliteit. Pocket PC Phone toestellen worden daarentegen ook steeds platter en kleiner. Het begin van de samensmelting en de afstoot van MS Smartphone?

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *