Vorige week introduceerde Apple een zeer luxe variant van de normale Apple Watch. Dit slimme horloge is van 18-karaats goud en gaat waarschijnlijk rond de 5.000 dollar kosten. Dat lijkt veel, maar het kan altijd meer…

De Amerikaanse juwelier Mervis Diamond komt namelijk met een exemplaar dat alle voorgaande horloges qua luxe en ‘blingbling’ zal overtreffen: de Diamond iWatch. Deze smartwatch zal maar liefst 30.150 dollar gaan kosten (ongeveer 24.000 euro).

Diamond iWatch

Voor dat gigantische bedrag heb je dan ook wel een heuse diamant om je pols hangen. Het horlogebandje is namelijk ingelegd met acht rijen van diamanten van samen meer dan 15 karaats. Juwelier Mervis toonde de aangepaste Apple Watch op Facebook. De Diamond iWatch is de aangepaste versie van Apple’s gouden Apple Watch, en zal dus eveneens beschikken over een 18-karaats behuizing.

Ontwerp

Het ontwerp heeft vooralsnog niet uitsluitend positieve reacties opgeleverd. Het doel is duidelijk geweest om de Apple Watch zo luxe mogelijk te maken, niet om het ontwerp zo mooi mogelijk te laten zijn. Toch zal er waarschijnlijk wel een markt voor de Diamond iWatch zijn, zo hebben eerdere luxe versies van smartphones- en watches laten zien.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!