Brodit is bekend van de vele typen houders voor PDA’s en Smartphones. Maar naast deze houders maakt Brodit ook houders voor vele andere apparaten waaronder de houder voor OQO e2. Hoe dat eruit ziet gaan we hieronder bekijken.

Verpakking

In de verpakking vinden we de houder voor de OQO, de beschrijving om alles te monteren en de bekende 4 schroefjes om de houder op een Proclip te monteren. Op de houder zelf is een sticker van Proclip geplaatst in plaats van Brodit. Dit komt omdat deze houder door Brodit als OEM (Original Equipment Manufacturer) voor OQO geproduceerd wordt. De houder wordt uiteraard wel door Brodit gemaakt.

In deze review is gebruik gemaakt van de houder en de auto/vliegtuig-adapter voor de OQO2. Deze wordt niet bijgeleverd, maar is wel te bestellen via Expansys. De plug van de auto/vliegtuig adapter past precies in de houder en zorgt ervoor dat deze tijdens het rijden opgeladen kan worden. De houder is overigens geschikt voor de versie met de gewone accu en de dikkere extended accu.

De houder in gebruik

Nadat de houder op een Proclip is gemonteerd, kan deze in de auto geplaatst worden.

De OQO laat zich makkelijk in de houder plaatsen. Ook zit de connector precies op de goede plek, zodat er geen beschadiging kan optreden aan je OQO. Je hoeft ook weinig tot geen kracht te gebruiken om de OQO te plaatsen. Het handige van deze houder is dat je de OQO ingeschoven en uitgeschoven kunt gebruiken. Dus als je het keyboard niet nodig hebt, schuif je de OQO gewoon dicht.

De OQO in uitgeschoven toestand en onder de OQO in ingeschoven toestand.

Aan de linkerzijde is een uitsparing gemaakt voor de aan/uit knop en het (Kensington) beveiligingsslot. Het is uiteraard niet aan te raden je OQO in de auto te laten zitten. Waarschijnlijk ben je hem dan eerder kwijt dan je zou willen. Aan de rechterzijde is ook een uitsparing gemaakt waardoor de ventilatieroostertjes van de OQO helemaal vrij zijn.

Conclusie

Om de OQO e2 als navigatieoplossing in de auto te kunnen gebruiken is een goede houder een must. Ook hier is Brodit weer snel met een perfecte oplossing gekomen in de bekende kwaliteit, zoals we die al jaren kennen. Ik heb niets aan te merken op deze houder en verbeterpunten zijn er niet. Als je een houder zoekt voor je OQO, zoek niet verder !

Pluspunten

  • Bekende kwaliteit
  • Schroefjes voor montage worden bijgeleverd
  • Perfecte pasvorm voor je OQO
  • Uitsparing bij aan/uit knop goed bereikbaar

Verbeterpunten

  • geen

Specificaties

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.