KPN heeft tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers vandaag aangekondigd hun nu nog lokale 4G-netwerk groot uit te gaan willen breiden in Nederland. Het 4G LTE-netwerk is de volgende stap naar (veel) sneller mobiel internet voor apparaten die deze standaard ondersteunen.

Momenteel heeft KPN lokaal een 4G-netwerk in de steden Utrecht en Den Haag, en de uitgebreide uitrol zal gebeuren in de 1800 MHz band, welke – geanticipeerd op een overheidveiling – dezelfde frequentie heeft als de huidige 2G-techniek. 30-70 Mbps zal de beginsnelheid zijn van LTE, maar dit kan oplopen tot zelfs 1 Gbps in de toekomst door upgrades aan de standaard. Overal in de wereld worden reeds LTE-netwerken uitgerold: de VS, Duitsland en Zweden bijvoorbeeld, waardoor roaming ook mogelijk is.

KPN heeft duidelijk gemaakt dat de uitrol ook afhankelijk is van de vraag van consumenten naar sneller internet. Ongetwijfeld gaat dit aangewakkerd worden door het aanbod aan nieuwe LTE-compatible toestellen van de fabrikanten, die met de nodige marketing aan de consumenten wordt verkocht.

Momenteel zijn er twee Windows Phone-toestellen met LTE: de Nokia Lumia 900, HTC Titan II en de Samsung Focus 2 (laatste twee alleen in de VS). Dit aantal zal groeien, gezien Microsoft in de presentatie van Windows Phone 8 reeds had aangekondigd uit te willen bouwen op de LTE-techniek.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *