De trend van de Nederlandse mobiele operators om spraakminuten en data aan elkaar vast te koppelen heeft – gelukkig – een ommekeer gemaakt. Uit een overzicht blijkt dat KPN's volgende generatie abonnementen spraak en data van elkaar loskoppelt.

 

Uiteraard was het aan elkaar vastkoppelen van spraak en data een uiterst consument onvriendelijke zet: alsof je per se een twee pond meer biefstuk bij een kilo appels zou moeten aanschaffen in de supermarkt. Gelukkig hebben de mobiele operators dit ook ingezien en ontkoppelen ze één voor één de abonnementen weer.

Uit een PDF-bestand blijkt dat KPN nu verschillende bel/SMS-bundels gaat leveren, waarbij de gebruiker daarbovenop een databundel kan kopen. Daarnaast kunnen er toestellen per maand 'geleased' worden bij KPN, van goedkope toestellen zoals een Nokia featurephone tot aan topmodellen.

De abonnementen zijn als volgt opgebouwd:

Basistarief:

10 EUR

Belminuten/SMS'jes:

Geen – 0 EUR

100 – 6 EUR

250 – 10 EUR

600 – 20 EUR

Onbeperkt – 30 EUR

Data:

Geen – 0 EUR

250 MB – 10 EUR

1 GB – 15 EUR

2.5 GB – 25 EUR

Toestellease: tussen de 5 – 53 EUR per maand, afhankelijk van toestel

Download: PDF (KPN, abonnementen)

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *