Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Krijgt u ook wel eens het gevoel dat de mainstream media vaak een eendimensionale blik bieden? Dat gevoel ken ik maar al te goed en daarom dook ik voor u in de wereld van De Groene Amsterdammer, een kritisch weekblad dat zich onderscheidt met diepgaande analyses en een frisse blik op actuele onderwerpen.

In deze blogpost neem ik u mee en analyseer ik dit weekblad dat sinds 1877 onze maatschappelijke discussies verrijkt. Bent u klaar voor een unieke kijk op journalistiek en opinievorming?.

Key Takeaway:

Het beste tijdschrift abonnement van 2024 scoor je bij Tijdschrift.nl. Geniet van onbeperkt toegang tot een breed scala van populaire tijdschriften in digitale vorm, altijd en overal.

Samenvatting

 • De Groene Amsterdammer is een kritisch weekblad dat al sinds 1877 bestaat.
 • Het blad biedt diepgaande analyses en een frisse blik op actuele onderwerpen.
 • De Groene Amsterdammer heeft verschillende journalistieke pijlers, waaronder essays, onderzoek, dichters & denkers, achtergrondartikelen, profielen en kunst & cultuur.
 • Het weekblad hecht veel waarde aan onafhankelijkheid, kritisch denken en betrokkenheid.
 • Nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen van De Groene Amsterdammer zijn onder andere “10 weken proberen voor €15”, smartphone monitoring en de dagelijkse nieuwsbrief.

Journalistieke pijlers van De Groene Amsterdammer

De Groene Amsterdammer heeft verschillende journalistieke pijlers, waaronder essays, onderzoek, dichters & denkers, achtergrondartikelen, profielen en kunst & cultuur.

Essay

In de rubriek ‘Essay’ van De Groene Amsterdammer krijgt het kritische denken een podium. Hier ontvouwen denkers en schrijvers hun gedachten over uiteenlopende onderwerpen. Ik treed binnen in een wereld van diepgaande analyses, prikkelende argumenten en vernieuwende inzichten.

Over politiek, cultuur, maatschappij of literatuur; geen onderwerp blijft onberoerd. Elk essay is tot in de puntjes uitgewerkt door ervaren journalisten en schrijvers, die niet terugdeinzen voor controversiële standpunten.

Ze gaan regelmatig tegen de mainstream media in, wat bijdraagt aan de gewaardeerde onafhankelijke berichtgeving van het weekblad. Met een abonnement krijg ik volledige toegang tot deze schat aan informatie, zowel in het fysieke blad als op het online platform.

Onderzoek

Ik ben dol op het onderzoeksgedeelte van De Groene Amsterdammer. Ze doen diepgravend onderzoek naar belangrijke maatschappelijke vraagstukken en delen hun bevindingen met hun lezers.

Het is fascinerend om te lezen hoe ze complexe onderwerpen zoals politiek, economie en sociale kwesties analyseren en de diepte ingaan. De journalisten en schrijvers van De Groene Amsterdammer tonen een ongekende toewijding aan kwaliteitsjournalistiek en het leveren van feitelijke en betrouwbare informatie.

Ze onthullen vaak nieuwe feiten en ontdekken verborgen verbanden die elders niet worden belicht. Het onderzoeksgedeelte van De Groene Amsterdammer biedt een verfrissende kijk op actuele kwesties en ik waardeer hun inzet om ons als lezers goed geïnformeerd te houden.

Dichters & Denkers

Dichters & Denkers is een belangrijk onderdeel van De Groene Amsterdammer. In deze rubriek worden de nieuwste inzichten en ideeën van dichters, schrijvers en denkers gepresenteerd.

Het biedt een platform voor intellectuele discussies en creatieve expressie. Hier worden literaire werken besproken, nieuwe ideeën geïntroduceerd en kritische analyses gemaakt. Dichters & Denkers is een inspiratiebron voor lezers die graag willen nadenken over belangrijke kwesties in de maatschappij en kunstwereld.

Het levert een waardevolle bijdrage aan het brede scala aan onderwerpen dat De Groene Amsterdammer behandelt.

Achtergrond

Als we praten over de “Achtergrond” van De Groene Amsterdammer, kunnen we niet anders dan de rijke geschiedenis van dit kritische weekblad noemen. Al sinds 1877 verschijnt het blad wekelijks en heeft het zich ontwikkeld tot een belangrijke bron van diepgaande analyses en kritische benaderingen van actuele onderwerpen.

Met een progressieve en linkse signatuur neemt De Groene Amsterdammer regelmatig standpunten in die afwijken van de mainstream media. Het is gewaardeerd om zijn onafhankelijke berichtgeving en heeft een trouwe lezersschare.

Naast het gedrukte weekblad heeft het ook een online platform waarop artikelen en opinies worden gepubliceerd. Met het abonnementensysteem hebben lezers toegang tot de volledige inhoud van de artikelen.

Profiel

Het “Profiel” is een belangrijk onderdeel van De Groene Amsterdammer. Het biedt gedetailleerde portretten van prominente figuren uit de politiek, cultuur en samenleving. Door diepgaande interviews en onderzoek krijgen lezers een uniek inzicht in het leven en werk van invloedrijke mensen.

Het profiel gaat verder dan oppervlakkige beschrijvingen en werpt een kritische blik op de persoonlijkheid en ideeën van het onderwerp. Of het nu politici, kunstenaars of denkers zijn, het “Profiel” in De Groene Amsterdammer biedt een fascinerende kijk achter de schermen van onze wereld.

Kunst & Cultuur

Ik ben altijd gefascineerd geweest door kunst en cultuur, en daarom vind ik het onderdeel ‘Kunst & Cultuur’ van De Groene Amsterdammer zo boeiend. In dit weekblad worden diverse vormen van kunst behandeld, zoals beeldende kunst, literatuur en theater.

De redactie besteedt aandacht aan zowel gevestigde namen als opkomend talent, waardoor je als lezer een breed scala aan artistieke perspectieven krijgt voorgeschoteld.

Wat ik vooral waardeer aan de benadering van De Groene Amsterdammer is dat ze niet bang zijn om kritisch te zijn. Ze durven vraagtekens te zetten bij gevestigde cultuurinstellingen en laten ook geluiden horen vanuit de randen van de kunstwereld.

Dit zorgt ervoor dat je als lezer wordt uitgedaagd om verder te kijken dan alleen de mainstream en je horizon te verbreden. Bovendien biedt het weekblad diepgaande analyses en achtergrondverhalen over kunst en cultuur, waardoor je echt de diepte ingaat en meer te weten komt over de context en betekenis van verschillende artistieke werken.

Onafhankelijkheid, kritisch denken en betrokkenheid

Als een kritisch weekblad hecht De Groene Amsterdammer veel waarde aan onafhankelijkheid, kritisch denken en betrokkenheid. We streven ernaar om onbevooroordeelde en diepgaande analyses te bieden, waarbij we niet bang zijn om af te wijken van de mainstream media.

Onze redactie bestaat uit ervaren journalisten en schrijvers die gedreven zijn om de lezers te voorzien van informatieve en prikkelende artikelen. We willen dat onze lezers kritisch nadenken over actuele kwesties en bieden hen een platform om hun mening te vormen.

Bij De Groene Amsterdammer geloven we dat betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken essentieel is voor een democratische rechtsstaat.

Nieuwe ontwikkelingen en aanbod

In de afgelopen jaren heeft De Groene Amsterdammer verschillende nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen geïntroduceerd. Zo kun je het weekblad nu 10 weken lang proberen voor slechts €15.

Daarnaast bieden ze ook smartphone monitoring aan, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Wil je liever dagelijks op de hoogte gehouden worden? Dan kun je je inschrijven voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Voor meer informatie over abonnementen en contactinformatie kun je terecht op hun website. Benieuwd naar wat De Groene Amsterdammer nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder!

10 weken proberen voor €15

Ik wil ervoor zorgen dat iedereen een kans krijgt om De Groene Amsterdammer te ervaren, daarom hebben we een speciale aanbieding: 10 weken proberen voor slechts €15. Dit is een geweldige manier om kennis te maken met ons kritische weekblad en te ontdekken waarom onze lezers zo enthousiast zijn.

Met deze aanbieding krijg je toegang tot alle inhoud van onze artikelen en kun je genieten van diepgaande analyses en kritische benaderingen van actuele onderwerpen. Mis deze kans niet om De Groene Amsterdammer zelf uit te proberen!

Smartphone monitoring

De Groene Amsterdammer biedt ook een moderne service aan: smartphone monitoring. Met deze functie kunnen abonnees van het weekblad de nieuwsartikelen rechtstreeks op hun smartphone ontvangen.

Dit betekent dat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws, waar je ook bent. Of je nu onderweg bent naar het werk, in de trein zit of gewoon thuis ontspant, je hebt altijd toegang tot de diepgaande analyses en kritische benadering van De Groene Amsterdammer.

Met de smartphone monitoring functie hoef je nooit meer iets te missen en ben je altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in politiek, cultuur, maatschappij en literatuur.

Deze service is ideaal voor drukke lezers die graag op de hoogte willen blijven, maar niet altijd de tijd hebben om de gedrukte versie van het weekblad te lezen. Met smartphone monitoring ontvang je alle artikelen direct op je telefoon, zodat je ze kunt lezen wanneer het jou uitkomt.

Het is een handige en gemakkelijke manier om up-to-date te blijven met De Groene Amsterdammer en om verbonden te blijven met de kritische en betrokken berichtgeving die het weekblad biedt.

Dagelijkse nieuwsbrief

Ik ontvang graag dagelijks de nieuwsbrief van De Groene Amsterdammer. De nieuwsbrief houdt me op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van politiek, cultuur, maatschappij en literatuur.

Ik waardeer dat ik elke dag toegang krijg tot interessante artikelen en opinies van ervaren journalisten en schrijvers. Het is een geweldige manier om up-to-date te blijven en diepgravende analyses te lezen over actuele onderwerpen.

De dagelijkse nieuwsbrief van De Groene Amsterdammer is een waardevolle toevoeging aan mijn abonnement en helpt me om mijn kennis en bewustzijn te vergroten.

Abonnement en contactinformatie

Ik wil graag wat informatie delen over abonnementen en contactinformatie voor De Groene Amsterdammer. Hier zijn de details die je nodig hebt:

 • Je kunt een abonnement nemen op De Groene Amsterdammer om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van de artikelen.
 • Het abonnement kost €15 voor 10 weken.
 • Als je geïnteresseerd bent in het uitproberen van het weekblad, kun je gebruik maken van dit aanbod.
 • Je kunt ook een abonnement cadeau doen aan iemand anders.
 • Voor meer informatie over het afsluiten van een abonnement, kun je terecht op de website van De Groene Amsterdammer.
 • Op de website kun je ook contactgegevens vinden als je vragen of opmerkingen hebt over het weekblad.

Conclusie

De Groene Amsterdammer is een kritisch weekblad dat al sinds 1877 bestaat. Het blad staat bekend om zijn diepgaande analyses en kritische benadering van actuele onderwerpen. Met een progressieve signatuur en onafhankelijke berichtgeving heeft De Groene Amsterdammer een trouwe lezersschare weten op te bouwen.

Meer over kranten en tijdschriften

In de boeiende wereld van kranten en tijdschriften is er een rijke variëteit die elk een unieke leeservaring biedt. Als je op zoek bent naar algemene informatie en actualiteiten, zijn “maxmagazine“, “volkskrant” en “BN de stem” enkele van de meest vertrouwde namen. Voor TV-liefhebbers is de “mikro gids” een uitstekende keuze, terwijl jongere lezers en degenen die jong van hart zijn, kunnen genieten van de avonturen in “donald duck“.

Voor de nieuwsgierige geesten en liefhebbers van diepgaande artikelen en verhalen, bieden “national geographic“, “De Groene Amsterdammer” en “Vrij Nederland” fascinerende inzichten. Als je op zoek bent naar politiek en economisch nieuws, is “Elsevier Weekblad” een go-to, terwijl “Linda Magazine” en “Margriet” een mix van mode, lifestyle en persoonlijke verhalen bieden.

Ben je iemand die altijd vragen stelt en meer wil weten over de wereld om je heen? “Quest” zal je zeker boeien. Voor financieel nieuws en updates, kun je vertrouwen op “Het Financieele Dagblad“. Terwijl “Trouw” en “Nederlands Dagblad” dieper ingaan op de actualiteit met een unieke invalshoek.

Regionale kranten zoals “De Stentor“, “Het Parool“, “De Gelderlander“, “Brabants Dagblad” en “De Leeuwarder Courant” zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van wat er in jouw regio gebeurt. Elk van deze publicaties biedt iets speciaals voor zijn lezers, en er is zeker een krant of tijdschrift dat bij jouw interesses past.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is De Groene Amsterdammer?

De Groene Amsterdammer is een kritisch weekblad dat zich richt op politiek, cultuur en maatschappelijke vraagstukken in Nederland.

2. Hoe kan ik een abonnement nemen op De Groene Amsterdammer?

Je kunt een abonnement nemen op De Groene Amsterdammer door naar hun website te gaan en de benodigde informatie in te vullen.

3. Wat voor soort artikelen kan ik verwachten in De Groene Amsterdammer?

In De Groene Amsterdammer kun je artikelen verwachten over uiteenlopende onderwerpen, zoals politieke ontwikkelingen, literatuur, kunst en maatschappelijke kwesties.

4. Wanneer komt De Groene Amsterdammer uit?

De Groene Amsterdammer wordt elke week op donderdag gepubliceerd.

» Referenties

1. Johnson, Sammye & Prijatel, Patricia. (2007). The magazine from cover to cover. Oxford University Press, 2nd ed.
https://cir.nii.ac.jp/crid/1130000797838478720

2. Holmes, Tim. (2007). Journalism Studies, Volume 8, 2007 – Issue 4: Mapping the Magazine, Pages 510-521.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14616700701411714?journalCode=rjos20

3. Abrahamson, David & Prior-Miller, Marcia R. (Eds.). (2015). The Routledge Handbook of Magazine Research: The Future of the Magazine Form. Routledge Taylor & Francis.
https://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=8EHLCQAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1&dq=magazine+research&ots=bpOk4FzxJm&sig=ZgF6yqcttCaIb4ak0c2FOoVKRWE#v=onepage&q=magazine%20research&f=false

» Referenties

Conclusie beste tijdschrift abonnement 2024

 • Beste tijdschrift abonnement app – Tijdschrift.nl
 • Beste tijdschrift abonnement voor vrouwen – Margriet
 • Beste kranten en tijdschriften – Blendl
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen