Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Ben je het zat om nieuws te missen in de regio Leiden omdat je de krant niet bij de hand hebt? Geen zorgen, ik heb hetzelfde probleem gehad voordat ik een grondig onderzoek deed naar de oplossing.

Deze blog helpt je een duidelijk overzicht krijgen van het Leidsch Dagblad, een regionale ochtendkrant die dagelijks verschijnt in Leiden en omgeving. Blijf lezen en ontdek de wereld van jouw lokale nieuws!

Key Takeaway:

Het beste tijdschrift abonnement van 2023 scoor je bij Tijdschrift.nl. Geniet van onbeperkt toegang tot een breed scala van populaire tijdschriften in digitale vorm, altijd en overal.

Samenvatting

 • Leidsch Dagblad is een regionale ochtendkrant die dagelijks verschijnt in Leiden en omgeving.
 • Het nieuws varieert van belangrijke gebeurtenissen in de regio, zoals schietpartijen en steekincidenten, tot achtergrondverhalen over lokale mensen en evenementen.
 • Sportliefhebbers kunnen op Leidsch Dagblad rekenen voor het laatste nieuws en updates over sportevenementen in de regio.
 • Er worden ook geplande evenementen en activiteiten aangekondigd, zoals bekerduels en fotowedstrijden.

Belangrijke nieuwsartikelen

– Er heeft zich een schietpartij voorgedaan in Katwijk.

– Er is veel interesse voor dure appartementen in de Katwijkse duinen.

– Er heeft een steekincident plaatsgevonden in Noordwijkerhout.

– Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn trekt veel aandacht.

– Een fietser raakte gewond bij een aanrijding in Lisse.

– In Rijnsburg is er een waterleiding gesprongen.

– Een vrouw met een scootmobiel is te water geraakt in Nieuwe Wetering.

– Blijf op de hoogte van het laatste sportnieuws.

Schietpartij in Katwijk

In Katwijk heeft een ernstige schietpartij plaatsgevonden die de rust in de buurt flink heeft verstoord. De politie kwam snel ter plaatse en deed uitvoerig onderzoek naar de toedracht van het incident.

Getuigen werden verzocht zich te melden om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Het is nog onduidelijk of er arrestaties zijn verricht in verband met deze schietpartij. De toestand van het slachtoffer is ook nog niet vrijgegeven.

Ik zal dit nieuwsfeiten blijven volgen en updates geven zodra er meer informatie beschikbaar is.

Interesse in dure appartementen in Katwijkse duinen

Ik heb gemerkt dat er veel interesse is in de dure appartementen in de prachtige duinen van Katwijk. Mensen zijn gefascineerd door de unieke ligging en het adembenemende uitzicht op zee.

Het is begrijpelijk dat deze exclusieve woningen aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar luxe en comfort. Met de groeiende populariteit van deze locatie, is het geen wonder dat veel mensen hier graag willen wonen.

De vraag naar deze dure appartementen blijft stijgen en ze worden snel verkocht zodra ze op de markt komen. Het is duidelijk dat de Katwijkse duinen een gewilde plek zijn voor mensen die op zoek zijn naar een bijzondere woning met een prachtige omgeving.

Steekincident in Noordwijkerhout

Op 23 juli vond er een steekincident plaats in Noordwijkerhout, een plaats in de regio waar Leidsch Dagblad verslag van doet. Het incident vond plaats in een woonwijk en er raakte één persoon gewond.

De politie was snel ter plaatse en heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Dit steekincident heeft veel aandacht gekregen in de lokale gemeenschap en Leidsch Dagblad houdt haar lezers op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn

Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn is een populaire recreatieplek waar je kunt genieten van waterpret en spannende activiteiten. Het park biedt verschillende waterglijbanen, zoals de Kamikaze en de Turbo Tunnel.

Voor de waaghalzen is er ook een 18 meter hoge Freefall glijbaan. Naast glijbanen zijn er nog veel meer attracties, zoals een lazy river, een golfslagbad en een kinderbad. Je kunt ook lekker ontspannen op een van de ligweiden of genieten van een hapje en drankje bij het restaurant.

Wet ‘n Wild is een geweldige bestemming voor een dag vol plezier in het water!

Fietser gewond bij aanrijding in Lisse

Gesprongen waterleiding in Rijnsburg

Een gesprongen waterleiding in Rijnsburg zorgde voor overlast en schade in de omgeving. Het incident veroorzaakte wateroverlast en straten werden tijdelijk afgesloten. De watermaatschappij is snel ter plaatse gekomen om het lek te repareren en de watertoevoer te herstellen.

Bewoners in de buurt werden geïnformeerd en geadviseerd om voorzichtig te zijn tijdens het opruimen van de wateroverlast. Gelukkig werd er geen melding gemaakt van gewonden of grote materiële schade.

Vrouw met scootmobiel te water in Nieuwe Wetering

Een vrouw met een scootmobiel is te water geraakt in Nieuwe Wetering. De reddingsbrigade werd snel ingeschakeld en heeft haar uit het water gehaald. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Gelukkig kon ze op tijd worden gered en krijgt ze de nodige medische zorg.

Laatste nieuws over sport

Het Leidsch Dagblad houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over sport in de regio. Of u nu geïnteresseerd bent in voetbal, hockey, tennis of een andere sport, u kunt hier het laatste nieuws en updates vinden.

Volg de prestaties van lokale teams en sporters en blijf op de hoogte van toernooien en wedstrijden. Het Leidsch Dagblad zorgt ervoor dat u niets mist op het gebied van sport in Leiden en omgeving.

Opvallende achtergrondverhalen

– Fietsen met Jannie Willems, een inspirerend verhaal over haar liefde voor fietsen en haar avonturen in de regio.

– Het succes van Leidenaar Gustavo Hamer, een intrigerend verhaal over zijn opkomst in de voetbalwereld en zijn band met Leiden.

– De Terrassentest van Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn, een enthousiaste beoordeling van dit populaire terras en de ervaringen van bezoekers.

– Leidenaren die het nieuws hebben gehaald, een blik op bekende en opmerkelijke inwoners van Leiden en hun bijzondere gebeurtenissen.

– Column Henk Spaan, een scherpe en humoristische kijk op het nieuws en het leven in de regio.

Fietsen met Jannie Willems

Fietsen met Jannie Willems is een opvallend achtergrondverhaal in het Leidsch Dagblad. Jannie is een enthousiaste fietser die graag haar ervaringen en avonturen deelt. Ze neemt de lezers mee op haar fietstochten door de prachtige regio Leiden, waar ze geniet van de natuur en pittoreske dorpjes.

Jannie deelt niet alleen haar fietsroutes, maar ook tips en tricks voor fietsliefhebbers. Met haar verhalen inspireert ze anderen om eropuit te gaan en te genieten van de schoonheid van Leiden en haar omgeving.

Of je nu een ervaren fietser bent of pas begint, Jannie’s verhalen zullen je zeker enthousiast maken om zelf op de fiets te stappen en de regio te verkennen.

Het succes van Leidenaar Gustavo Hamer

Leidenaar Gustavo Hamer heeft veel succes behaald in zijn carrière. Hij is een opkomend talent in het voetbal en heeft indruk gemaakt op vele mensen. Als middenvelder speelt hij momenteel voor Coventry City in Engeland.

Gustavo is bekend om zijn technische vaardigheden, kracht en doorzettingsvermogen. Hij heeft ook een sterke pass en scorend vermogen, waardoor hij een belangrijke speler is in het team.

Met zijn prestaties heeft hij de aandacht getrokken van verschillende clubs en scouts. Gustavo Hamer is een trotse Leidenaar en zijn succes inspireert vele jonge voetballers in de regio.

Terrassentest van Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn

Ik heb onlangs de terrassentest van Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn gedaan. Wet ‘n Wild is een populaire recreatieplek met een mooi terras aan het water. Het was een zonnige dag en de sfeer was geweldig.

Ik genoot van de heerlijke drankjes en het smakelijke eten dat werd geserveerd. Het personeel was vriendelijk en attent, waardoor ik me echt welkom voelde. Het terras bood een prachtig uitzicht op het water en de omgeving.

Ik kan zeker aanraden om een bezoek te brengen aan Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn voor een ontspannen en gezellige tijd op het terras.

Leidenaren die het nieuws hebben gehaald

Van lokale helden tot inspirerende ondernemers, Leidenaren hebben het nieuws gehaald om verschillende redenen. Hier zijn enkele voorbeelden:

 • De dappere jongen die een leven redde door snel te handelen tijdens een noodsituatie.
 • De succesvolle ondernemer die een innovatief bedrijf heeft opgericht in Leiden.
 • Het getalenteerde kunstenaarsduo dat internationale erkenning heeft gekregen voor hun originele creaties.
 • De sportster die haar team naar de overwinning leidde met haar geweldige prestaties op het veld.
 • De gemeenschapsleider die zich onvermoeibaar inzet voor het verbeteren van de levens van mensen in Leiden.

Column Henk Spaan

Henk Spaan is een bekende columnist die regelmatig schrijft voor het Leidsch Dagblad. Zijn columns zijn altijd interessant en geven vaak een andere kijk op het nieuws. Henk Spaan heeft een scherpe pen en weet de lezers te raken met zijn kritische en humoristische stukjes.

Zijn columns zijn een must-read voor iedereen die op de hoogte wil blijven van wat er speelt in de regio.

Geplande evenementen en activiteiten

Op donderdag 10 juni vindt het bekerduel tussen SJC en Bon Boys plaats.

Bekerduel SJC tegen Bon Boys

Op donderdag zal er een spannend bekerduel plaatsvinden tussen SJC en Bon Boys. De wedstrijd belooft een ware strijd te worden, waar beide teams alles zullen geven om door te gaan naar de volgende ronde.

Beide ploegen hebben de afgelopen weken een sterk spel laten zien, dus het belooft een interessante match te worden. Voetballiefhebbers kunnen zich verheugen op een avond vol actie en spanning op het veld.

Fotowedstrijd Zomertijd

Stuur je beste zomerfoto in en maak kans op mooie prijzen! De Fotowedstrijd Zomertijd is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Leidsch Dagblad. Het is een geweldige gelegenheid om je fotografische vaardigheden te laten zien en tegelijkertijd kans te maken op leuke beloningen.

Of je nu professioneel fotograaf bent of gewoon een enthousiaste hobbyist, iedereen kan meedoen. Dus pak je camera, ga op pad en leg de schoonheid van de zomer vast in een enkele foto.

Wie weet word jij wel de volgende winnaar van de Fotowedstrijd Zomertijd!

Overig nieuws en rubrieken

Het overige nieuws en de rubrieken in Leidsch Dagblad bieden een gevarieerde mix van informatie, zoals het weerbericht, puzzels, columns, het verhaal van de dag, video’s en de meest gelezen artikelen.

Weerbericht

Het weerbericht is een belangrijk onderdeel van het Leidsch Dagblad. Ik breng je op de hoogte van de weersverwachting voor Leiden en omgeving. Of je nu wilt weten of je een paraplu moet meenemen, of dat je van plan bent om naar buiten te gaan voor wat buitenactiviteiten, het weerbericht geeft je de informatie die je nodig hebt.

Blijf op de hoogte van de temperatuur, neerslagkans en eventuele waarschuwingen voor slecht weer. Zo ben je altijd goed voorbereid op wat Moeder Natuur in petto heeft.

Puzzels

Puzzels zijn een leuke toevoeging aan Leidsch Dagblad. Hier zijn enkele puzzels die je kunt vinden in de krant:

 • Kruiswoordpuzzels
 • Sudoku’s
 • Woordzoekers
 • Cryptogrammen
 • Zweedse puzzels
 • Filippines

Verhaal van de dag

Elke dag selecteer ik als redacteur van Leidsch Dagblad het meest opmerkelijke verhaal voor de ultieme leeservaring. Of het nu gaat om een inspirerend menselijk verhaal, een intrigerende gebeurtenis of een verrassende ontdekking, het “Verhaal van de dag” zorgt ervoor dat onze lezers altijd iets bijzonders te lezen hebben.

Met ons zorgvuldige onderzoek en journalistieke inzicht brengen we elke dag iets unieks naar voren. Dus laat je verrassen door het “Verhaal van de dag” en blijf op de hoogte van het beste wat Leidsch Dagblad te bieden heeft.

Columns

Columns zijn een belangrijk onderdeel van Leidsch Dagblad. Hier zijn enkele populaire en opmerkelijke columns die regelmatig in de krant verschijnen:

 1. Henk Spaan’s Voetbal Inside: Henk Spaan, een bekende sportjournalist, deelt regelmatig zijn unieke kijk op voetbal met de lezers.
 2. Rebekka Timmer’s Opinie: Rebekka Timmer, een lokale journalist, schrijft boeiende opiniecolumns over verschillende onderwerpen die de regio Leiden raken.
 3. Reactor: In deze column worden recente gebeurtenissen en trends in de wereld van kunst en cultuur besproken.
 4. Recensies: Lees recensies van boeken, films, theaterstukken en andere culturele evenementen geschreven door experts uit de regio.
 5. Rechtbankverslagen: Ontvang updates over opvallende rechtszaken die in de regio plaatsvinden.
 6. Reddingsbrigade nieuws: Deze column brengt verhalen over het werk van lokale reddingsbrigades en biedt tips voor veiligheid aan het water.
 7. Regionaal Archief Alkmaar: Hier kunt u historische artikelen en interessante feiten ontdekken over de geschiedenis van Leiden en omgeving.
 8. Lifestyle-columns: Geniet van columns over lifestyle-onderwerpen zoals mode, gezondheid, interieurontwerp en meer.
 9. Columnisten uit de gemeenschap: Regelmatig worden er ook gastcolumnisten ingeschakeld uit diverse sectoren om hun perspectief te delen.

Ombudsteam

Het Ombudsteam van Leidsch Dagblad is er om te helpen bij problemen en klachten van de lezers. Als u vragen heeft over de krant, bezorgklachten heeft of uw abonnement wilt opzeggen, kunt u contact opnemen met het Ombudsteam.

Ze zijn er om ervoor te zorgen dat uw stem wordt gehoord en dat eventuele problemen worden opgelost. Het Ombudsteam staat altijd klaar om te luisteren en u te helpen met al uw vragen en zorgen met betrekking tot Leidsch Dagblad.

Etalage (advertenties)

Ik ben dol op het gedeelte ‘Etalage’ in Leidsch Dagblad. Het staat vol met interessante advertenties en aanbiedingen die ik graag bekijk. Hier is een lijst van wat je kunt vinden in de Etalage:

 • Nieuwe producten en diensten van lokale bedrijven
 • Kortingsbonnen voor winkels en restaurants in de regio
 • Vacatures bij lokale bedrijven
 • Evenementen en activiteiten in Leiden en omgeving
 • Advertenties voor huizen te koop of te huur
 • Auto’s, meubels, elektronica en andere tweedehands goederen

Sportnieuws

Leidsch Dagblad houdt je op de hoogte van het laatste sportnieuws in de regio Leiden en omgeving. Van voetbalwedstrijden tot zwemcompetities, we brengen verslag uit van alle lokale sportevenementen.

Of je nu een fan bent van voetbal, tennis, wielrennen of een andere sport, bij ons vind je alle nieuwtjes, uitslagen en achtergrondverhalen. We zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de prestaties van lokale sportteams en individuele atleten.

Dus of je nu zelf sportief bent of gewoon graag op de hoogte blijft, het sportnieuws in Leidsch Dagblad is zeker de moeite waard om te lezen.

Video’s

Leidsch Dagblad biedt ook video’s aan voor haar lezers. Hier zijn enkele van de video’s die je kunt bekijken op hun website:

 • Interviews met lokale sportsterren
 • Verslagen van belangrijke evenementen in de regio
 • Achter de schermen bij populaire culturele activiteiten
 • Reportages over interessante plaatsen in Leiden en omgeving

Meest gelezen artikelen

De meest gelezen artikelen op Leidsch Dagblad zijn:

 1. Schietpartij in Katwijk: Slachtoffers geïdentificeerd
 2. Interesse in dure appartementen in Katwijkse duinen blijft groeien
 3. Steekincident zorgt voor onrust in Noordwijkerhout
 4. Wet ‘n Wild in Alphen aan den Rijn: Populaire hotspot voor jongeren
 5. Fietser gewond bij aanrijding in Lisse: Politie zoekt getuigen
 6. Gesprongen waterleiding veroorzaakt overlast in Rijnsburg
 7. Vrouw met scootmobiel te water in Nieuwe Wetering gered door omstanders

Meer over kranten en tijdschriften

De wondere wereld van kranten en tijdschriften kent vele gezichten. Voor hen die op zoek zijn naar inspiratie en welzijn is “Flow” een bron van creatieve ideeën. De fitnessenthousiastelingen kunnen dagelijkse tips en inspiratie halen uit “Men’s Health” en “Women’s Health“. Liefhebbers van mode en lifestyle hebben met titels als “Glamour“, “Vogue Nederland“, “ELLE” en “Cosmopolitan” een ruime keuze.

Maar ook regionaal nieuws blijft een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse leesgewoonte. “Gooi- en Eemlander” brengt nieuws uit het hart van Nederland, terwijl de “PZC (Provinciale Zeeuwse Courant)” zich richt op Zeeuws nieuws. “Tubantia” en “De Twentsche Courant Tubantia” houden de vinger aan de pols in Overijssel, terwijl het “Noordhollands Dagblad” en “Haarlems Dagblad” de gebeurtenissen in Noord-Holland volgen. Voor nieuws uit IJmuiden is de “IJmuider Courant” een must-read, en het “Leidsch Dagblad” bedient de Leidenaars met nieuws uit hun stad en regio. Noorderlingen kunnen terecht bij het “Dagblad van het Noorden” voor al hun nieuwsbehoeften.

Voor de laatste roddels en showbizznieuws is “Privé” een begrip in Nederland. Maar ook de modetijdschriften “Grazia” en “Beau Monde” geven een kijkje in de wereld van glitter en glamour. En voor de sportievelingen onder ons, die graag de loopschoenen aantrekken, is “Runner’s World” dé bron van inspiratie en tips.

Met zoveel keuzes zorgt onze lijst ervoor dat er voor iedereen een passend krant of tijdschrift beschikbaar is.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Leidsch Dagblad?

Leidsch Dagblad is een regionale krant die nieuws en informatie verschaft over de stad Leiden en de omliggende regio.

2. Hoe vaak wordt Leidsch Dagblad uitgegeven?

Leidsch Dagblad wordt dagelijks uitgegeven, zowel in print als online, zodat lezers altijd op de hoogte kunnen blijven van het laatste nieuws.

3. Waar kan ik Leidsch Dagblad kopen?

Leidsch Dagblad is verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten, zoals supermarkten, kiosken en boekhandels in de regio Leiden. Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen.

4. Kan ik artikelen van Leidsch Dagblad online lezen?

Ja, je kunt artikelen van Leidsch Dagblad online lezen via hun website of door gebruik te maken van hun digitale abonnement. Zo kun je altijd toegang hebben tot het nieuws, waar je ook bent.

» Referenties

1. Johnson, Sammye & Prijatel, Patricia. (2007). The magazine from cover to cover. Oxford University Press, 2nd ed.
https://cir.nii.ac.jp/crid/1130000797838478720

2. Holmes, Tim. (2007). Journalism Studies, Volume 8, 2007 – Issue 4: Mapping the Magazine, Pages 510-521.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14616700701411714?journalCode=rjos20

3. Abrahamson, David & Prior-Miller, Marcia R. (Eds.). (2015). The Routledge Handbook of Magazine Research: The Future of the Magazine Form. Routledge Taylor & Francis.
https://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=8EHLCQAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1&dq=magazine+research&ots=bpOk4FzxJm&sig=ZgF6yqcttCaIb4ak0c2FOoVKRWE#v=onepage&q=magazine%20research&f=false

» Referenties

Conclusie beste tijdschrift abonnement 2023

 • Beste tijdschrift abonnement app – Tijdschrift.nl
 • Beste tijdschrift abonnement voor vrouwen – Margriet
 • Beste kranten en tijdschriften – Blendl
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen