Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Het kan moeilijk zijn om als arts op de hoogte te blijven van alle medische ontwikkelingen. Geloof me, ik weet het. Ik heb urenlang gezocht naar een betrouwbare bron voor medisch nieuws en analyse.

Maar toen vond ik het tijdschrift Medisch Contact, dat al sinds 1945 bestaat en een enorm archief heeft van relevante artikelen. In dit blog gaan we dieper in op wat Medisch Contact is, wat de voordelen ervan zijn en hoe je er toegang toe kunt krijgen.

Lees je mee?

Key Takeaway:

Het beste tijdschrift abonnement van 2024 scoor je bij Tijdschrift.nl. Geniet van onbeperkt toegang tot een breed scala van populaire tijdschriften in digitale vorm, altijd en overal.

Samenvatting

  • Medisch Contact is een lang bestaand medisch tijdschrift dat al sinds 1945 bestaat en een uitgebreid archief heeft van relevante artikelen.
  • Het tijdschrift biedt artikelen, columns en nieuwsbrieven die relevant zijn voor praktiserende artsen en helpt hen op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de geneeskunde.
  • Als lid van Medisch Contact krijg je gratis toegang tot alle artikelen, de mogelijkheid om deel te nemen aan discussies en de service van informatieve nieuwsbrieven.

Wat is Medisch Contact?

Medisch Contact is een artsenvakblad met journalistieke stukken, columns en relevante artikelen voor praktiserende artsen.

Oorsprong

Het tijdschrift Medisch Contact zag voor het eerst het daglicht in 1945. Deze langdurige geschiedenis heeft het gevormd tot een prominente bron van medische kennis en informatie. Door de jaren heen heeft het talloze artsen, medische professionals en zelfs patiënten geholpen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de geneeskunde.

Alle edities van het tijdschrift zijn bewaard gebleven en zijn toegankelijk via een uitgebreid archief op de officiële website van Medisch Contact. Dit rijke historische erfgoed maakt het tijdschrift opmerkelijk en benadrukt zijn betrouwbaarheid in de wereld van medische publicaties.

Artikelen en columns

Medisch Contact biedt een breed scala aan artikelen en columns die relevant zijn voor medische professionals. Deze journalistieke stukken behandelen verschillende onderwerpen binnen de gezondheidszorg en bieden waardevol inzicht voor praktiserende artsen.

Service en nieuwsbrief

Als lid van Medisch Contact krijg je toegang tot een scala aan voordelen, waaronder een uitstekende service en een informatieve nieuwsbrief. De service omvat niet alleen toegang tot alle artikelen en columns in het tijdschrift, maar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan discussies en je mening te delen.

Daarnaast kun je eenvoudig contact opnemen met de redactie en zelfs je eigen artikel insturen. En het beste van alles is dat deze service en nieuwsbrief gratis zijn voor leden van KNMG.

Dus mis deze geweldige kans niet om op de hoogte te blijven van relevant medisch nieuws en deel te nemen aan boeiende discussies!

Wat zijn de Voordelen van Medisch Contact?

Toegang tot alle artikelen, inzicht in relevant medisch nieuws, reageren op discussies en gratis voor leden van KNMG.

Toegang tot alle artikelen

Ik heb toegang tot alle artikelen van Medisch Contact, wat een geweldig voordeel is. Hierdoor kan ik op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in de medische wereld.

Of het nu gaat om recent onderzoek, behandelingsrichtlijnen of medische trends, ik kan er alles over lezen. Dit stelt me in staat om mijn kennis en expertise als arts voortdurend bij te werken en mijn patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Inzicht in relevant medisch nieuws

Ik hou ervan om op de hoogte te blijven van relevant medisch nieuws, en Medisch Contact biedt precies dat. Het tijdschrift is een waardevolle bron van informatie voor praktiserende artsen zoals ikzelf.

Ik kan er vertrouwen op dat ik toegang heb tot actuele en betrouwbare artikelen over uiteenlopende medische onderwerpen. Of het nu gaat om de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van dengue of de recente doorbraken in hiv-onderzoek, ik vind altijd relevante informatie in Medisch Contact.

Het is een essentiële bron om mijn kennis up-to-date te houden en mijn patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

Reageren op discussies

Ik kan op Medisch Contact deelnemen aan discussies over medische onderwerpen. Dit stelt mij in staat om mijn gedachten en meningen te delen met andere professionals in het veld. Het is een geweldige manier om van elkaar te leren en nieuwe inzichten op te doen.

Gratis lidmaatschap bij de KNMG geeft me toegang tot deze waardevolle discussieplatforms, waardoor ik verbonden blijf met de medische community en betrokken blijf bij actuele kwesties.

Gratis voor leden van KNMG

Als lid van KNMG kun je gratis toegang krijgen tot Medisch Contact. Dit betekent dat je zonder extra kosten kunt genieten van alle artikelen, inzichten in relevant medisch nieuws en de mogelijkheid om deel te nemen aan discussies.

Het lidmaatschap biedt dus vele voordelen voor praktiserende artsen die geïnteresseerd zijn in het lezen en bespreken van medische informatie.

Wat is de Geschiedenis van Medisch Contact?

Medisch Contact heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1945. Het tijdschrift heeft door de jaren heen verschillende edities gehad, van het oorspronkelijke blad tot het huidige digitale magazine.

Ook beschikt Medisch Contact over een uitgebreid archief met waardevolle medische informatie.

1945-heden

Het tijdschrift Medisch Contact heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1945. Sinds de oprichting heeft het tijdschrift talloze edities gepubliceerd en een schat aan waardevolle medische informatie opgebouwd.

Door het archief te raadplegen, kunnen lezers teruggaan in de tijd en toegang krijgen tot alle artikelen die sinds de start van het tijdschrift zijn verschenen. Hierdoor kunnen ze zich verdiepen in de ontwikkelingen en discussies op medisch gebied gedurende de afgelopen decennia.

Het archief is een waardevolle bron voor praktiserende artsen en andere medische professionals die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van het vakgebied.

Naast het archief heeft Medisch Contact ook digitale edities van het tijdschrift beschikbaar gesteld. Deze digitale magazines bieden lezers een moderne en handige manier om op de hoogte te blijven van medische ontwikkelingen.

Het archief

In het archief van Medisch Contact kun je alle edities van het tijdschrift vinden, vanaf het jaar 1945 tot nu. Dit geeft je de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd en de medische ontwikkelingen door de jaren heen te volgen.

Praktiserende artsen en andere geïnteresseerden kunnen hier waardevolle informatie vinden over verschillende medische onderwerpen. Of je nu op zoek bent naar relevante artikelen, medisch nieuws of medische literatuur, het archief van Medisch Contact is een onmisbare bron voor iedereen die geïnteresseerd is in de medische wereld.

MC-blad

Het MC-blad is een belangrijk onderdeel van Medisch Contact. In dit tijdschrift worden journalistieke stukken gepubliceerd die relevant zijn voor praktiserende artsen. Het blad biedt een breed scala aan artikelen, blogs en columns over diverse medische onderwerpen.

Als lid van Medisch Contact heb je gratis toegang tot het MC-blad, zodat je altijd op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de medische wereld. Het MC-blad is een waardevolle bron van informatie voor alle artsen.

Digitaal magazine

Het digitale magazine van Medisch Contact biedt een moderne en gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot alle artikelen en informatie. Met slechts een paar klikken heb je de nieuwste medische publicaties en ontwikkelingen binnen handbereik.

Het digitale platform biedt ook de mogelijkheid om discussies te volgen en deel te nemen aan relevante gesprekken met andere artsen en professionals in de gezondheidszorg. Het is een waardevol hulpmiddel voor praktiserende artsen die op de hoogte willen blijven van belangrijke ontwikkelingen in het vakgebied.

En het beste van alles, het digitale magazine is gratis beschikbaar voor leden van KNMG. Geen gedoe met fysieke exemplaren of wachten op de post, alles wat je nodig hebt is slechts een paar klikken verwijderd.

Conclusie

Medisch Contact is een waardevol medisch tijdschrift dat medische professionals de mogelijkheid biedt toegang te krijgen tot relevante artikelen en inzicht te krijgen in actueel medisch nieuws.

Het stelt hen ook in staat om deel te nemen aan discussies en te reageren op belangrijke onderwerpen binnen de medische gemeenschap. Als gratis lidmaatschap voor KNMG-leden is het een waardevolle bron van informatie voor praktiserende artsen.

Meer over kranten en tijdschriften

Voor diegenen die geboeid zijn door de mysteries van het universum en de wetenschap, bieden we diepgaande artikelen uit “Kijk“. Als je interesse hebt in de digitale en zakelijke wereld, dan zijn “Emerce“, “MT Sprout“, en “Management Team” jouw go-to bronnen.

De bouwsector komt tot leven met onze stukken uit “Cobouw“. Terwijl de medische professionals zich kunnen verrijken met informatie uit “Nursing“, “Medisch Contact” en “Arts en Auto“. Ingenieurs en technologie-enthousiastelingen kunnen hun hart ophalen bij “De Ingenieur“, en voor updates over waterbeheer is “Het Waterschap” de perfecte keuze.

Politiek en duurzaamheid worden uitvoerig besproken in “De Helling“, en als je meer wilt weten over de prachtige stad Amsterdam, dan is “Ons Amsterdam” een aanrader. “Binnenlands Bestuur” biedt inzicht in binnenlandse zaken, terwijl “Misset Horeca” en “De Zaak” ondernemers informeren over hun respectievelijke sectoren.

Voor de scheepvaartwereld hebben we informatieve stukken uit “Schuttevaer“. Zakelijk en financieel nieuws wordt gedekt door “Het Financieel Dagblad“. De landelijke sfeer en het boerenleven worden prachtig weergegeven in “Landleven“. En voor een blik op de woningmarkt kun je terecht bij “A-Bode“. Tot slot, tv-liefhebbers kunnen hun week plannen met de “Mikro gids“.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Medisch Contact?

Medisch Contact is een medisch tijdschrift dat zich richt op professionals in de gezondheidszorg en het biedt informatie over actuele ontwikkelingen, onderzoeken en opinies binnen de medische wereld.

2. Hoe vaak verschijnt Medisch Contact?

Medisch Contact verschijnt wekelijks, elke maandag. Het tijdschrift biedt betrouwbare en up-to-date informatie voor medische professionals.

3. Kan ik abonneren op Medisch Contact?

Ja, je kunt een abonnement nemen op Medisch Contact om regelmatig toegang te hebben tot de artikelen en informatie die het tijdschrift biedt. Abonnementen zijn beschikbaar voor individuele personen en instellingen.

4. Zijn de artikelen in Medisch Contact alleen in het Nederlands?

Ja, de artikelen in Medisch Contact worden hoofdzakelijk geschreven in het Nederlands. Het tijdschrift richt zich op de Nederlandstalige medische gemeenschap en biedt relevante informatie en discussies binnen deze context.

» Referenties

1. Johnson, Sammye & Prijatel, Patricia. (2007). The magazine from cover to cover. Oxford University Press, 2nd ed.
https://cir.nii.ac.jp/crid/1130000797838478720

2. Holmes, Tim. (2007). Journalism Studies, Volume 8, 2007 – Issue 4: Mapping the Magazine, Pages 510-521.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/14616700701411714?journalCode=rjos20

3. Abrahamson, David & Prior-Miller, Marcia R. (Eds.). (2015). The Routledge Handbook of Magazine Research: The Future of the Magazine Form. Routledge Taylor & Francis.
https://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=8EHLCQAAQBAJ&oi=fnd&pg=PP1&dq=magazine+research&ots=bpOk4FzxJm&sig=ZgF6yqcttCaIb4ak0c2FOoVKRWE#v=onepage&q=magazine%20research&f=false

» Referenties

Conclusie beste tijdschrift abonnement 2024

  • Beste tijdschrift abonnement app – Tijdschrift.nl
  • Beste tijdschrift abonnement voor vrouwen – Margriet
  • Beste kranten en tijdschriften – Blendl
Team Pocketinfo.nl

Wij zijn het enthousiaste team achter Pocketinfo.nl. Onze passie? Het delen van de meest betrouwbare en actuele informatie over slimme technologie. Ben je geïnteresseerd in samenwerking of wil je meer te weten komen over ons team? Ontdek de mogelijkheden en leer hoe wij samen jouw tech-doelen kunnen bereiken. Neem contact op >

Gerelateerde artikelen