career-advice.jpgZit je weleens in een café/restaurant/koffiebar om je heen te kijken? Ik doe dat regelmatig. Van alle mensen die ik dan zie vraag ik me af welke telefoon ze gebruiken en waarom. Persoonlijk vind ik het uitkiezen van een telefoon erg lastig. Natuurlijk, het moge voor iedereen duidelijk zijn dat ik gek ben op Windows Phone,  maar dat betekent niet dat mijn keuze snel gemaakt is.

Voor de aankomende generatie Windows Phones komt er een reeks nieuwe apparaten uit, ieder met hun eigen charme. Mijn eerste keus was de Samsung ATIV S. De metalen look deed mij meteen denken aan de oorspronkelijke Samsung Wave. Toegegeven, in de verste verte lijken deze toestellen niet op elkaar, maar de goede herinnering aan de solide metalen behuizing vergeet ik niet zo snel.

Tweede keuze is de nieuwe Lumia 920. Mijn huidige Lumia 710 bevalt me zeer goed en wint het vaak van mijn One X in het dagelijks gebruik.  Natuurlijk heeft de One X meer kracht etc. maar op dat toestel mis ik de eenvoud van het Windows Phone platform. Het design van de 920 vind ik persoonlijk niet echt geweldig (wel het beste van de twee aangekondigde Nokia’s), maar de hoeveelheid extra software die Nokia aanbied is een groot verkooppunt.

Nokia Drive, Nokia kaarten, Nokia muziek. Je kunt het zo gek niet bedenken of Nokia houdt zich er mee bezig. Dat is iets waar de andere fabrikanten (helaas) tot op heden nog een beetje mee achterlopen. En het ontbreken van die extra software is waarom ik de HTC HD7 ook weer iets minder gebruik dan de Lumia. Maar bij welke features en functionaliteiten leg je dan de prioriteit?

Ik bedoel ik heb dan nog niet eens de nieuwe HTC’s besproken als mogelijke kandidaat. Eigenlijk een schande, want wat is het design van de 8S is ook een geval apart. Persoonlijk vind ik het de beste kleurenkeuze van alle Windows Phone toestellen tot nu. Maar aan de andere kant laat deze zich ondersneeuwen door de concurrentie. De metalen body van de Samsung (daar blijf ik op hameren) en  het draadloos laden van de Nokia zijn twee aspecten die voor mij ieder een streepje voor hebben op de HTC. Los van de leuke kleuren, hadden jullie geen Qwerty toetsenbord onder jullie toestel kunnen plakken HTC? Het vullen van een gat in de markt zou dat geweest zijn. Niet alleen dat, ik zou ook niet hebben hoeven twijfelen over mijn toestelkeuze.

Maar aan het einde van de dag ga ik niet over de designkeuzes en wat wel of niet mogelijk is op hardware gebied voor fabrikanten. Dat is aan de fabrikanten en eerlijk is eerlijk, we hadden het ook slechter kunnen treffen dan de toestellen van de huidige line-up.

Ik heb nu al mijn twijfels opgeschreven in dit artikel terwijl ik rustig aan mijn kop koffie zit in dit café. Ik weet het nog steeds niet. Als ik om mij heen kijk dan zie ik aan de tafel voor mij iemand bellen met de Samsung Nexus en de tafel achter mij iemand Whatsappen met de LG 4X HD.  Twee tafels naar links zie ik een Lumia 610. En voor de zoveelste keer verzucht ik dat ik toestellen zou willen combineren.

Dat brengt mij bij het nieuwe Windows OS, wat moet ik daar van vinden en belangrijker nog wat vind jij daarvan? Ik heb het nu enige tijd op mijn desktop staan en ben er zeker niet ontevreden over. Aan de andere kant heeft het me ook nog niet zo uit het water geblazen dat ik meteen een Surface wil aanschaffen. Ik ben een student en net als veel andere mensen in Nederland heb ik een beperkt budget. Mijn huidige netbook met Windows 7 Professional en een accu die tien uur meegaat functioneert nog prima. Er is voor mij dus geen directe noodzaak voor het aanschaffen van een Surface.  Ik denk overigens dat die situatie opgaat voor veel mensen die een netbook of iPad hebben hebben aangeschaft. Spijtig want potentie voor een goed platform is er naar mijn mening wel. Natuurlijk, het goede OS ligt er wel, maar er ontbreekt nog een laaiend enthousiast klantenbestand en een groot aantal applicaties. Nog niet te vergeten dat elke misstap van Microsoft enorm lijkt te worden uitvergroot, waar Apple fouten weer snel worden vergeten.

Wil ik als laatst nog even terug komen op mijn netbook. Want jammer vind ik persoonlijk wel dat de schermresolutie van mijn netbook onder de minimum vereisten van Windows 8 ligt, anders had ik de overstap ook gemaakt met mijn netbook. Eerlijk is eerlijk, Microsoft je hebt een mooi product op de markt gezet, maar als netbook gebruiker voel ik me toch een beetje in de kou gelaten. Hiermee wil ik overigens niet beweren dat ik enige grond had voor mijn hoop op een upgrade naar Windows 8, maar ergens had ik die hoop wel. Hoeveel reclames en promoties hebben we niet voorbij zien komen die deze kleine familie in het zonnetje zette? Lage kosten, geen slechte hardware en een goede mobiliteit. Een type apparaat dat ik graag nog een generatie mee had zien gaan.

Redactie

Redactie

De redactie van Pocketinfo.nl brengt jou dagelijks op de hoogte van nieuwtjes, trends, geruchten en aankondigingen op het gebied van smartphones, tablets, high-tech en meer.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *