Vooralsnog moeten we het met geruchten doen, maar als de geruchten kloppen zal Lenovo begin volgend jaar twee smartphones op de markt zetten die 4G ondersteunen op basis van een Intel-processor. Hiermee is deze fabrikant de eerste die deze configuratie succesvol op de markt weet te zetten.

Lenovo smartphone

De nieuwe Lenovo smartphones zullen niet samen wereldwijd op de markt verschijnen. Een van deze smartphones zal louter bestemd zijn voor de Chinese markt, terwijl de andere smartphone wereldwijd in de verkoop moet gaan. Bij deze laatste smartphone wil Lenovo ook meer gaan focussen op ontwikkelingslanden en inmiddels is hier al wel duidelijk dat Lenovo deze smartphones niet in Nederland of België zal gaan verkopen. Informatie over de toestellen, of schimmige foto’s zijn er nog niet en derhalve blijven het geruchten. Zo is onbekend hoe groot de toestellen worden, specificaties of prijzen ontbreken vooralsnog. Toch zijn de geruchten over de processor wel weer redelijk specifiek te noemen.

Intel processor

Zoals reeds eerder vermeld zullen beide smartphones moeten gaan werken op een Intel-processor met een 64 Mbit Atom-socket. Vermoedelijk gebruikt Lenovo de Intel XMM7260 chip die op dit moment al 4G+ ondersteunt. Andere grote fabrikanten lijken vooralsnog niet te kiezen voor Intel en na de overname van Motorola door Lenovo was het nog maar onzeker of Intel uberhaupt voet op deze markt zou kunnen zetten. De laatste commerciële telefoon met een Intel-processor kwam van Motorola af met de RAZR i.

CES

Het heeft een grote waarschijnlijkheid dat Lenovo op de aankomende CES beurs deze twee nieuwe smartphones gaan presenteren. Na de overname van Motorola mag Lenovo zich de tweede grootste smartphonefabrikant noemen en enkel Samsung en Apple hebben betere verkopen behaald.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *