Smartphonefabrikant LG ontkent dat er problemen zijn met de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Veel high-end Androidtoestellen die dit jaar zullen verschijnen, beschikken waarschijnlijk over deze processor.

Dat geldt in ieder geval niet voor de Galaxy S6, het soon-to-be vlaggenschip van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant was aanvankelijk van plan om hun smartphones uit te rusten met de chip van Qualcomm, maar ziet daar nu vanaf. Oorzaak: de chip zou kampen met verhittingsproblemen. Naar alle waarschijnlijkheid gaat Samsung zijn Galaxy S6 nu uitrusten met een eigen processor.

Qualcomm

De keuze van Samsung betekent slecht nieuws voor chipmaker Qualcomm. Alhoewel het bedrijf zelf nog niet heeft gereageerd, daalden de aandelen wel toen de geruchten in het nieuws kwamen. Toch hoeft de fabrikant niet te vrezen voor een massale terugtrek smartphonemakers.

Want smartphonemaker LG zet de eerder gemaakte plannen gewoon door. In die plannen blijft plaats voor de Snapdragon 810-processor. Woo Ram-chan, eindverantwoordelijk voor productplanning bij de mobiele tak van LG, vertelde tijdens een persconferentie zelfs dat de prestaties van de nieuwe processor “zeer bevredigend” zijn.

G Flex 2

LG komt eind januari met de G Flex 2, de opvolger van de G Flex. Deze smartphone draait op de eerder genoemde processoren. Voor problemen met oververhitting is Woo niet bang. Testen zouden hebben uitgewezen dat de nieuwe smartphone niet warmer wordt maar zelfs minder warmte afgeeft dan bestaande toestellen. “Ik begrijp niet waarom er een probleem is met oververhitting”, zei hij volgens persbureau Reuters.

Qualcomm staat al jaren bekend als een van de grootste processorfabrikanten. Veel high-end toestellen van onder meer Samsung, LG en HTC draaien op de chips van de fabrikant.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *