Op de aankomende CES-beurs zal LG de eerste nieuwe gadget aan het grote publiek gaan tonen die gaat werken op zowel Android smartphones als op iOS. De nieuwe WiFi-speaker werkt op een accu en daarnaast zal LG ook twee nieuwe soundbars introduceren, maar het drietal zal wel via WiFi kunnen werken.

LG H4 WiFi-speaker

De meest opzienbarende verschijning in dit drietal is absoluut de LG H4 WiFi-speaker. Deze speaker is er juist op gemaakt om mee te nemen op reis of om even mee te nemen naar vrienden. Doordat de speaker op een accu werkt is er geen bekabeling meer nodig en ook niet meer voor het geluid aangezien dit via WiFi gaat. Ook de twee nieuwe soundbars van LG, en dus meer voor thuisgebruik, werken via WiFi maar zijn niet voorzien van deze accu.

De controle over deze speakers heeft u zelf in de hand volgens LG. Alles kan middels een smartphone bediend worden en aan elkaar gekoppeld worden. Ook komt er een Auto Music Play-functie met deze speaker mee waardoor een smartphone automatisch verbinding kan maken met de speaker wanneer deze binnen een bepaalde straal van de speaker komt. Via de app kan dan de WiFi-speaker bestuurt worden of zelfs stemcommando’s worden uitgevoerd. De demonstratie van deze nieuwe gadget zien wij op de aankomende CES-beurs.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas heeft LG zelf nog weinig losgelaten over deze nieuwe WiFi-speaker, behalve een korte en bondige omschrijving. Wel heeft LG te kennen gegeven dat niet alle producten op de CES beschikbaar zullen zijn in bepaalde landen. Het is dus ook onbekend of deze speakers uiteindelijk ook naar Nederland gaan komen en laten wij dan nog maar even zwijgen over de adviesprijs. Hier is tot op heden nog helemaal niets van bekend.

Paul Herps

Paul Herps

Een groot liefhebber van smartphones en tablets! Ik probeer altijd de laatste technieken uit en schrijf graag over de laatste trends op het gebied van smartphones en tablets.

1 Comment

  1. 26 december 2014 at 17:15

    Draadloze speakers zijn al lange tijd hot. Lg komt er wat laat mee aan zetten maar ben benieuwd naar de geluids- kwaliteit.