Telecomgigant LG komt met een aantal nieuwe smartwatches die draaien op een nieuw besturingssysteem van LG. Dat meldt het Amerikaanse The Wall Street Journal (betaalmuur). De krant beroept zich op uitspraken van een anonieme medewerker.

WebOS


Begin november van vorig jaar lanceerde LG nog de G Watch R. Dit slimme horloge draait echter op Googles besturingssysteem Android Wear, een OS die voor een groot deel van de huidige smartwatches wordt gebruikt.

LG zou volgens de bron echter op zoek zijn naar meer controle over zijn productcategorieën. Een eigen besturingssysteem zou daarvoor de oplossing kunnen zijn. Begin 2013 nam de smartwatchfabrikant WebOS over van HP, en het lijkt erop dat dit besturingssysteem gaat worden gebruikt voor de horloges.

WebOS wordt nu al voor sommige LG-tv’s gebruikt. Op de CES-beurs werd onlangs een nieuwe, snellere versie van het besturingssysteem gepresenteerd.

Bellen

Er is nog nauwelijks informatie uitgelekt over hoe de smartwatch er mogelijk uit zal gaan zien en over welke specificaties het apparaat zal beschikken. Wel lijkt het duidelijk dat het horloge zelfstandig kan bellen, zo bevestigt een andere bron tegenover The Wall Street Journal.

De informatie betreft slechts geruchten, maar de bronnen bevestigen wel het beeld dat al ontstond uit eerdere speculaties, die meldden dat LG bezig was met een nieuwe versie van de G Watch R met een eigen 4G-verbinding.

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *