Die hadden we al een tijdje niet meer gezien: een uitklapbare telefoon. In smartphonevariant (nog) niet erg gangbaar. Gelukkig brengt LG daar verandering in door deze maand een nieuwe clamshelltelefoon naar Europa te brengen: de Wine Smart. Helaas komt de telefoon níet naar Nederland.

De Wine Smart werd eerder gepresenteerd als de LG Gentle in Zuid-Korea. Nu als de Wine Smart, doelend op de bordeaux-rode kleur van het toestel. De Wine Smart zal een flinke internationale release krijgen, zo zullen onder andere Amerika, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Kazachstan en Japan nog volgen. Nederland staat helaas niet in dat rijtje.

In Aziatische landen lijken uitklapbare telefoons weer een opmars te maken. Het is afwachten hoe de Europese markt reageert.

Specificaties

De LG Wine Smart beschikt over een 3,2 inch HVGA-scherm van 480 bij 320 pixels. Onder de motorkap draait een 1,2 GHz quad-core Snapdragon 210-processor met 1 gigabyte werkgeheugen. Er is 4 gigabyte intern geheugen beschikbaar, uit te breiden met microSD.

Achterop zit een 3-megapixelcamera tegenover een VGA-camera op de voorkant. Het toestel beschikt over 4G-ondersteuning en kan zich verbinden met een WiFi-netwerk. Ook zien we Bluetooth terug. De accu telt 1,700 mAh en is verwisselbaar.

Het vertrouwde

LG zegt: “De Wine Smart combineert het vertrouwde van een uitklapbare telefoon met een makkelijk te gebruiken touchscreen en de connectiviteit en kracht van een smartphone.” Zo draait de Wine Smart draait op Android 5.1 Lollipop en vinden we het fysieke numerieke toetsenbord terug. Deze toetsen zijn groter dan de gemiddelde app-icoontjes. Ook is het toetsenbord voorzien van sneltoetsen, deze bieden je toegang tot veelgebruikte functies.

Hoeveel het toestel gaat kosten, moet nog duidelijk worden. In Zuid-Korea kost het toestel omgerekend zo’n 155 euro. We verwachten dan ook niet dat de Europese prijs veel hoger zal gaan liggen.

Het toestel komt beschikbaar in de kleuren burgundy (rechts) en navy (links).

lg wine smart

 

Jasper van Wezel

Jasper van Wezel

Hi, ik ben Jasper van Wezel. Sinds 2016 schrijf ik voor Pocketinfo.nl. Als freelance redacteur schrijf ik over de allernieuwste ontwikkelingen op gebied van techniek, met de nadruk op smartphones. Bronnen verzamelen vind ik heerlijk en ik wil jou de nieuwste apparaten en gadgets tonen!